Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

La Caravana del Diablo - Ada Trillo

La Caravana del Diablo - Ada Trillo - Families waiting in Guatamala

foto: © Ada Trillo - Families waiting in Guatamala

Iedere dag vertrekken er duizenden migranten uit Midden-Amerika. Ze ontvluchten al jaren het geweld, de armoede en de  terreur in hun land. Via Mexico proberen ze de VS te bereiken op zoek naar een beter leven.

De gehate muur van Trump  bij de Mexicaans- Amerikaanse grens is een bijna onneembare vesting, die ook Biden tot op de dag van vandaag in stand houdt.

foto: © Ada Trillo - Crossing the second part of the river

Het is een tocht waarbij honderden kilometers vaak te voet moeten worden afgelegd, vol angst om opgepakt en teruggestuurd te worden of in sommige gevallen zelfs te verdwijnen. Voordat de Caravana del diablo de Mexicaanse grens heeft bereikt zijn al vele mannen, vrouwen en kinderen overleden door de ontberingen tijdens hun reis naar een beter leven.

Het is de missie van fotograaf Ada Trillo om deze schrijnende situatie in beeld te brengen. In La Caravana del Diablo kijkt ze niet weg, maar gaat ze de confrontatie aan. Ada laat zien dat elk van deze duizenden migranten een persoon is. Een mens met familie, angst, hoop en dromen. Door écht contact te maken, lukt het Ada om mensen in hun meest kwetsbare periode toch krachtig neer te zetten.

foto: © Ada Trillo - Families try to stay together

La Caravana del Diablo - Ada Trillo
Pagina's: 320
Prijs: € 49,99
Uitgever: Uitgeverij Komma
ISBN: 9789491525933

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: