Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Koop een print van Carel Blazer en steun het MAI!

Fotoprint van Carel Blazer

Het MAI biedt vanaf juni elke maand prachtige afdrukken aan van een van de fotografen uit de collectie. Zo haal je voor 125 euro een klassieker in huis. Bovendien steun je met deze aankoop het MAI en dus het behoud van een bijzondere collectie.

De foto's worden afgedrukt op fine art pigment paper formaat 20x25 cm, beeldformaat ca. 19x20 cm, voorzien van originele stempel.
Fotovaklaboratorium De Verbeelding verzorgt de afdrukken en verzending.

foto: © Carel Blazer/MAI - Spanje, 1956, vrouw met plank en kist op hoofd loopt over plein
foto: © Carel Blazer/MAI - Spanje, 1956

De verkoopprijs bedraagt € 125,- inclusief btw en bezorging binnen Nederland.

Hoe bestel je een afdruk:

Stuur een mail naar info@maibeeldbank.nl onder vermelding van
MAI Herfstaanbieding 2020 - 1e editie
Geef je keuze aan:
1. Spanje, 1956
2. Amsterdam winter 1942

Vermeld in de mail je naam en adresgegevens (+ verzendgegevens indien afwijkend). Vervolgens ontvang je van MAI een factuur en na betaling krijg je de afdruk thuisgestuurd (track & trace).

foto: © Carel Blazer/MAI - Amsterdam winter 1942, twee mannen in zwart met hoeden op brug van gracht
foto: © Carel Blazer/MAI - Amsterdam winter 1942

De maand oktober is gereserveerd voor fotograaf Carel Blazer

Carel Blazer (1911-1980) wordt geboren in Amsterdam als zoon van een accountant. Hij brengt zijn jeugd door in Groningen. Later volgt hij een studie werktuigbouw en start een praktijk als portretfotograaf in Amsterdam samen met Eva Besnyö.

Halverwege de jaren dertig maakt hij veel reisreportages. Hij is sociaal en politiek geëngageerd. Al tijdens zijn jeugd neemt hij deel aan initiatieven tegen het opkomende fascisme. Dit vertaalt zich in 1937 in een reis naar Spanje waar hij de Spaanse Burgeroorlog fotografeert en later in zijn lidmaatschap van de Ondergedoken Camera. In 1943 wordt Blazer opgepakt door de bezetter en ontsnapt ternauwernood aan een ter dood veroordeling.

Na de oorlog legt hij zich steeds meer toe op de reportagefotografie en werkt veel voor bedrijven. Hierbij zet hij in zijn foto’s niet het product centraal maar de mens. Grote opdrachtgevers in deze periode zijn Bruynzeel, de Twentse Stoomblekerij en Nemavo.

De twee grote thema’s in het werk van Carel Blazer zijn de mens en het water. Hij fotografeert een bepaalde mentaliteit, die van de doeners. Hij maakt de dingen niet mooier dan ze zijn, zoekt de essentie en laat het overbodige weg. Blazer is een vakman en meester van de techniek. Hij vangt de werkelijkheid met oog voor licht, schaduw, vorm en compositie.

Kijk voor meer informatie over deze aanbieding op maibeeldbank.nl/printverkoop.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: