Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Koop een print van Ad Windig en steun het MAI!

Het MAI biedt elke maand prachtige afdrukken aan van een van hun fotografen uit de collectie. Je kunt kiezen uit twee foto's, of neem ze allebei. Zo haal je voor een sympathiek bedrag een klassieker in huis. Bovendien steun je met deze aankoop het MAI en dus het behoud van een bijzondere collectie.

De foto's worden gedrukt op fine art pigment paper formaat 20x25 cm, beeldformaat ca. 19x19 cm, voorzien van originele stempel.
Fotovaklaboratorium De Verbeelding verzorgt de afdrukken en verzending.

foto: © Ad Windig/MAI - meisje in de mist, Wijk aan Zee 1955
foto: © Ad Windig/MAI - meisje in de mist, Wijk aan Zee 1955

De verkoopprijs bedraagt € 125,- inclusief btw en bezorging binnen Nederland.
Houd de MAI website in de gaten, de 3e editie volgt half augustus!

Hoe bestel je een afdruk:

Stuur een mail naar info@maibeeldbank.nl onder vermelding van
MAI Zomerserie 2020 - 2e editie
Geef je keuze aan:
1. Meisje in de mist, Wijk aan Zee 1955
2. Jongen op brug, Reguliersgracht Amsterdam 1959

Vermeld in de mail je naam en adresgegevens (+ verzendgegevens indien afwijkend). Vervolgens ontvang je van MAI een factuur en na betaling krijg je de afdruk thuisgestuurd (track & trace).

foto: © Ad Windig/MAI - jongen op brug, Reguliersgracht Amsterdam 1959
foto: © Ad Windig/MAI - jongen op brug, Reguliersgracht Amsterdam 1959

De maand juli is gereserveerd voor fotograaf Ad Windig

Ad Windig (Heemstede, 1912 - Callantsoog, 1996) behoort tot de groep GKf fotografen die na de Tweede Wereldoorlog het gezicht van de Nederlandse reportagefotografie bepaald hebben.

Na het zien van de tentoonstelling foto ’37 in het Stedelijk Museum te Amsterdam besluit Ad Windig fotograaf te worden. Hij gaat fotografie lessen volgen bij Emmy Andriesse en Carel Blazer. Hij was op zijn beurt leermeester van Ed van der Elsken en Philip Mechanicus.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog komt hij in het kunstenaarsverzet terecht en sluit zich aan bij De Ondergedoken Camera. Vanaf 1944 fotografeert hij voor de Binnenlandse Strijdkrachten.

Begin jaren vijftig werkt hij samen met Carel Blazer. Zij reizen met een witte jeep landbouwbeurzen en bedrijven af om te fotograferen. De bedrijfsfotografie vormt een goede bron van inkomsten. Ad Windig is - ten onrechte - altijd wat op de achtergrond gebleven. Zijn bescheidenheid bepaalt het karakter van zijn foto's, waarin verstilling én humor naar voren komen. Hij is de fotograaf van het understatement - en niet van het grote gebaar.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: