Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Kijk ons nou - Roel Visser

Fotoboek Kijk ons nou - Roel Visser

Fotograaf Roel Visser (1952) heeft zijn camera altijd bij zich. Je weet immers nooit. Bij het zien van zijn foto's valt al snel op wat hem intrigeert, wat zijn aandacht heeft en waar zijn kritische blik naartoe wordt getrokken. De straatfotografie van Visser schetst een tijdsbeeld met de gedragingen, kleding en sociale context die daarbij horen.

In Kijk ons nou kijken we in de periode van 2020 tot en met 2022 door de ogen van Visser naar de wereld om ons heen. Wat we zien is niet altijd fraai of verheffend, maar wel menselijk. Hij zet ons aan het denken: voelen we compassie voor de mensen op zijn foto’s of ergernis en weerzin? En wat zegt ons dat dan over de geportretteerden, maar vooral ook over onszelf?

foto: © Roel Visser

Vissers stijl is rauw, direct en met humor. De foto’s zijn niet slechts een momentopname maar vertellen een verhaal. Ze zetten je aan het denken en doen je afvragen hoe het de geportretteerden nu vergaat.

De teksten in Kijk ons nou zijn geschreven door Aukje van Roessel, journalist bij De Groene Amsterdammer.

Roel Visser begon zijn loopbaan bij de Nieuwe Revu als klassiek sociaal fotograaf. Na vijf jaar maakte hij een overstap naar het weekblad de Tijd, waarvoor hij verschillende sociale reportages maakte.

foto: © Roel Visser

Tijdens de fusie van de Tijd en de Haagse Post in HP/ de Tijd, veranderde zijn werk langzaam van toon en stijl. De consumptiemaatschappij werd nu het leitmotiv, iets waar de Tijd, het Parool en tenslotte HP/ de Tijd hem wekelijks ruimte voor boden.

Roel Visser won verschillende prijzen, nationaal en internationaal. Ook zijn er meerdere boeken verschenen met zijn werk, waaronder De jaren negentig en Hier in Holland.

Kijk ons nou - Roel Visser
Pagina's: 168
Prijs: € 34,00
Uitgever: Uitgeverij Komma

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: