Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Into Africa - Frans Lanting

chimpansee Frans Lanting

Into Africa van Frans Lanting is een mozaïek van beelden en ervaringen. Het bevat intieme portretten van individuele dieren en inzichten van bijzondere gebieden, en commentaar over de uitdagingen hoe we beide voor de toekomst kunnen veiligstellen.

Into Africa - Frans Lanting (Nederlandstalig), isbn 9789059568013

Africa is snel aan het veranderen, maar het continent biedt wilde dieren op veel plekken nog een veilig heenkomen; nergens op aarde is zoveel ongerepte natuur te vinden.

Frans Lanting heeft zich gedurende zijn hele loopbaan een voorvechter voor de natuur getoond. Hij heeft zich ruim twintig jaar geleden achter het WNF geschaard en zet zich als bestuurslid van onze organisatie in voor de verwezenlijking van onze wereldwijde doelstellingen op het gebied van natuurbehoud. 

Met de foto's in dit boek zien we het indrukwekkende Afrikaanse natuurschoon door Lantings ogen.

Zijn doel als fotograaf, zegt hij, is "voorbij de veren, de vacht en schubben te komen. Ik kom het liefste tot onder de huid. Het maakt niet uit of ik kijk naar een grote olifant of een kleine boomkikker. Ik wil zo dichtbij mogelijk naderen, om oog in oog met hen te staan."

Into Africa - Frans Lanting (Nederlandstalig), isbn 9789059568013
foto: © Frans Lanting/lanting.com

Frans Lanting laat zich niet afleiden door de verschillen tussen soorten, maar verwondert zich liever over de overeenkomsten, over het verbindende element van al wat leeft. Hij beschouwt zichzelf als een dier, al is het er een dat gezegend is met de gave van de ratio, een wezen dat zich bewust is van de wonderbaarlijke samenhang in de natuurlijke wereld, als iemand die de morele plicht voelt de noden van onze planeet te tonen in een tijd waarin planten- en diersoorten in een steeds hoger tempo dreigen uit te sterven.

‘Geen enkele fotograaf weet dieren zo tot kunst te verheffen als Frans Lanting.’
The New Yorker

Lantings foto’s laten een aantal van de beroemdste landschappen op aarde zien, van de overweldigende vergezichten van de Serengeti en de waterrijke wildernis van de Okavangodelta tot de betoverende woestijnen van Namibië, de duizelingwekkende jungle van Congo en het exotische eiland Madagaskar. 

Frans Lanting aan het werk in Afrika
foto: © Frans Lanting/lanting.com

Tijdens zijn vele reizen gedurende de afgelopen dertig jaar, heeft Lanting veel markante Afrikaanse dieren op unieke wijze vastgelegd – olifanten, neushoorns, giraffes, leeuwen, luipaarden en cheeta’s – maar ook bedreigde primaten, waaronder gorilla’s, chimpansees, bonobo’s en maki’s. Met zijn persoonlijke verhalen vormt dit werk een spectaculair eerbetoon aan de wilde dieren en de natuurgebieden waarvan zij afhankelijk zijn.

Het boek is gebaseerd op de succesvolle tentoonstelling Into Africa, opgezet door de National Geographic Society in samenwerking met het Smithsonian’s National Museum of Natural History en met steun van het Wereld Natuur Fonds.

Into Africa - Frans Lanting (Nederlandstalig)
Pagina's: 224
Prijs: € 34,95
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V. National Geographic
ISBN: 9789059568013

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: