Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Herinneringen vastleggen in een fotoboek

Fotoboek maken

Een fotoboek maken is van alle tijden. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel extra opties waar je uit kunt kiezen om jouw fotoboek uniek te maken. Zo zijn er verschillende typen omslagen beschikbaar en een ander soort papier kan een bijzonder effect geven aan de foto’s.

Type fotoboeken

Een fotoboek is een persoonlijk item en biedt een handige oplossing voor het verzamelen van je mooiste foto’s. Er bestaan verschillende typen fotoboeken. Zo zijn er de luxe fotoboeken met bijvoorbeeld leren omslag. Dit type fotoboek kan worden gekozen voor je trouwfoto’s.

foto van een hardcover vlakliggend fotoboek opengeslagen
Hardcover vlakliggend fotoboek

Vakantiefoto’s kunnen perfect in een hardcover of softcover fotoboek. Dit type fotoboek heeft een ideaal A4 en A5 formaat voor vakantiefoto’s. Landschapsfoto’s komen mooi naar voren in een vlakliggend fotoboek. Het vlakliggende fotoboek is erg bijzonder door de perfecte vlakligging waardoor het boek mooi openvalt en de foto’s tot zijn recht komen. 

Verschillende papiersoorten

Het kiezen van de papiersoort is afhankelijk van het type foto’s. Papier met een matte afwerking (premium satin) voelt wat dikker aan en geeft foto’s echt een luxe uitstraling. De papiersoorten standaard, lay-flat en hoogglans zijn het meest geschikt indien je portretfoto’s wilt toevoegen aan een fotoboek. Premium Satin papier zorgt er namelijk voor dat rode tinten in gezichten meer naar voren komen.

foto van een hardcover fotoboek
Fotoboek hardcover

Een papiersoort waar je ook voor kunt kiezen is hoogglans papier. Hoogglans papier is voorzien van een speciale laag die wordt opgepoetst in een glossmachine. Hierdoor krijgt de hele pagina een hoogglans uiterlijk. Het voordeel van hoogglans papier is dat het details in een foto benadrukt door de glanzende afwerking. Perfect voor als je bepaalde foto’s echt wil laten uitspringen in een fotoboek.

Als je landschapsfoto’s wilt toevoegen aan je fotoboek dan kun je voor een echt wow-effect gaan met lay-flat papier. Bij beide papiersoorten is er geen bolling in het midden van het boek. Hierdoor is dit type fotoboek perfect voor panoramafoto’s of andere natuurfoto’s die doorlopen over twee pagina’s.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: