Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Hasselblad XCD 4/28P, lichtgewicht groothoekobjectief

Hasselblad XCD 4/28P, lichtgewicht groothoekobjectief

Het Hasselblad XCD 4/28P groothoekobjectief voor de Hasselblad X2D en X1D middenformaat camera's komt overeen met een brandpuntsafstand van 22 mm, weegt slechts 245 gram, is 43,5 mm lang en heeft een diafragma van F4.0.

De XCD 4/28P is geschikt voor het fotograferen van natuur, mensen, steden en ook stedelijke architectuur. Met een minimale scherpstelafstand van 22 cm en een vergroting van 1:6 maak je moeiteloos mooie close-ups van bloemen, gerechten en nog veel meer.

Het objectief borduurt voort op het vernieuwde design van de objectieven uit de Hasselblad XCD-serie, met een metalen behuizing en een scherpstelring die subtiel gegraveerd is met een Hasselblad H-patroon.

Het optische ontwerp zorgt voor een haarscherpe beeldkwaliteit en de nauwkeurige scherpsteltechnologie voor snelle opnamen.

De XCD 4/28P is namelijk voorzien van een lineaire stappenmotor en een lichtere, kleinere scherpstel lensgroep. Bij gebruik met de PDAF-technologie van de X2D 100C kan de groep scherpstellende lensdelen snel het scherpstelpunt bereiken en tot een nauwkeurige stop komen. Dit zorgt voor snelle, nauwkeurige en responsieve scherpstelling, zodat de scène wordt vastgelegd voordat de ontspanknop wordt ingedrukt.

Met een zorgvuldig ontworpen constructie heeft dit objectief een compact formaat en biedt het krachtige prestaties om te voldoen aan de resolutie vereisten van 100 miljoen pixels. Dit objectief levert scherpe opnamen met hoge resolutie en precisie, van het midden tot de randen.

De kleine en krachtige centraalsluiter in het objectief ondersteunt opnamen met flitssynchronisatie bij alle sluitertijden, zelfs 1/4000s. Maak foto's met flits in fel zonlicht om het dynamische samenspel van onderwerpen vast te leggen, waarbij je onderwerp wordt benadrukt en de achtergrond donkerder wordt.

Beschikbaarheid en prijs

De Hasselblad XCD 4/28P is leverbaar voor een adviesverkoopprijs van € 1.899,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: