Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek Digitale Onderwaterfotografie Basis

Handboek Digitale Onderwaterfotografie Basis - Ron Offermans

Na het Handboek Digitale Onderwaterfotografie gevorderden nu een boek voor beginners? Nadat in 2011 het eerste boek over onderwaterfotografie van Ron Offermans verscheen, heeft onderwaterfotografie een enorme vlucht genomen. In feite stond onderwaterfotografie toen nog in de kinderschoenen. Sinds die tijd is de populariteit van duiken alleen maar toegenomen en is het aantal duikers die willen vastleggen wat ze onder water tegenkomen, explosief gegroeid.

Fabrikanten van camera’s zijn daar goed op ingesprongen en hebben met de introductie van compacte, betaalbare modellen de populariteit van onderwaterfotograferen alleen maar meer vergroot. Gebruiksaanwijzingen van fabrikanten geven, op een enkele uitzondering na, geen informatie over het gebruik van hun camera’s onder water.

Onderwaterfotograaf Ron Offermans merkte in de vele workshops die hij geeft, dat er een duidelijke behoefte is aan een handig naslagwerk. Hij verdiepte zich letterlijk in de wereld van de compactcamera’s en testte deze om de mogelijkheden van al deze camera’s te leren kennen.

Zijn conclusie was dat de basis van de onderwaterfotografie weliswaar overeind bleef, maar dat met zo veel verschillen tussen de compactcamera’s het onmogelijk was om dit overzichtelijk in één boek te behandelen.

Basis boek

Het resultaat is dat in het handboek digitale onderwaterfotografie basis de algemene theorie wordt besproken en handige tips worden gegeven waar elke fotograaf veel aan heeft. Je kunt voor dit basisboek ook een bijlage over jouw type camera bestellen. Er zijn bijlages verkrijgbaar voor Olympus TG-6, TG-5, TG-4, PEN-7 en OMD, Sealife DC2000, Canon G-7, Sea & Sea DX-6G en Sony RX100. Deze bijlages zijn los te bestellen via de partner site.

Denk niet dat je alleen topfoto’s kunt maken met een dure camera met alle toeters en bellen. Ron Offermans laat in het basisboek zien dat dit met een compactcamera ook kan. Alle onderwaterfoto’s in het boek maakte hij namelijk met compactcamera’s van verschillende merken.

Ook van Ron Offermans: Handboek Digitale Onderwaterfotografie gevorderden.

Handboek Digitale Onderwaterfotografie Basis - Ron Offermans
Prijs: € 27,50
EAN: 7106623067000

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: