Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Geld verdienen met het delen van je foto's met Relica

Relica, de app voor het delen van foto's die geld oplevert.

Vind je het leuk om je foto's online te delen, maar zou je toch ooit willen dat al die 'vind-ik-leuks' je echt geld opleveren? Dan is Relica, een Bitcoin SV (BSV) -webapp, een gloednieuwe moderne mogelijkheid om, op een social media kanaal met het delen van afbeeldingen voor een groot publiek, een echt inkomen te kunnen genereren zonder reclame te moeten maken voor producten of sponsors te zoeken.

Diensten zoals de Relica webapp zijn nu als eerste mogelijk bij Bitcoin SV. Deze is o.a. sterk door enorme lage transactiekosten, meestal maar 1/1000 van een cent. Met het vermogen om duizenden goedkope, snelle microbetalingen te verwerken biedt dit leuke mogelijkheden voor social media.

Het systeem van Relica werkt zo dat iedere like of volger je enkele centen oplevert. Heb je heel veel volgers dan kan je tegoed uiteindelijk flink oplopen, dus wanneer je publiek groot genoeg is, kun je Relica gebruiken als een soort extraatje tot het (hopelijk ooit) een goed salaris oplevert.

Een bonus van dit systeem is dat je het volledige eigendom en de rechten op alle afbeeldingen die je maakt en plaatst behoudt. Als iemand ooit jouw werk 'steelt', kun je namelijk bewijzen dat het van jou was - dankzij de Bitcoin-blockchain technologie, want de deelactie staat voor altijd vastgelegd als transactie in de blockchain. Dit kan worden bekeken door op het tijdstempel te klikken onder je naam bij de afbeelding die je hebt gepost.

Relica werkt, in tegenstelling tot sommige andere apps voor het delen van afbeeldingen, net zo goed op een mobiel als op een desktop. Het is meer gericht op mobiele gebruikers, maar het is ook fijn uit beide te kunnen kiezen, vooral als je een desktop-app gebruikt om je foto's te bewerken.

Hoe werkt Relica

De eerste keer dat je Relica.world bezoekt via je browser, zie je de gebruikelijke "Aanmelden / Inloggen" -pagina. Klik erop en de twee opties zijn "Inloggen met wallet" of "Aanmelden".

Relica app account

Om gebruik te kunnen maken van de Relica-app heb je een Bitcoin SV wallet nodig. Handcash of Money Button wallet zijn hiervoor geschikt (later komen er meer portemonnees), om verder te kunnen gaan. "Login met wallet" geeft je de Money Button of Handcash swiper, terwijl "Create an account" je een knop geeft om naar de Money Button of Handcash homepagina te gaan om er een wallet aan te maken. Geef in je wallet wel toestemming om deze te koppelen aan de Relica-webapp.

Als je eenmaal bij Relica bent ingelogd, hoef je niet opnieuw te swipen, zolang je niet bent uitgelogd bij Money Button of Handcash wallet.

Let op:

Je kunt de Handcash wallet alleen met geld vullen via een creditcard, echter het minimumbedrag hiervoor is wel 60 euro.

Een betere optie is om er eerst voor te zorgen dat je een (Bitcoin SV-) Money Button wallet bezit en dat daar een klein beetje geld op staat. Stort op een prettige exchange, bijvoorbeeld Bitcoin Meester, eerst een klein bedrag van bijvoorbeeld 10 euro vanaf je bankrekening en koop daar dan vervolgens Bitcoin SV (BSV) voor. Maak vervolgens die BSV over naar je MoneyButton wallet.

Zodra er geld op je Handcash of Moneybutton wallet staat zal Relica je vervolgens om toestemming vragen om tot een bedrag van 2,5 euro te mogen incasseren zodra je je eerste foto gaan posten. Hiervoor wordt vanzelf via een pop-up in Relica toestemming gevraagd. Ze kunnen dan dus nooit meer dan 2,5 euro van je wallet afhalen, ook als daar veel geld zou staan.

Voor wie nog niet goed thuis is in Bitcoin is het misschien leuk om er nu eens in te stappen. De verificatie bij Bitcoin Meester is wel streng, maar in ieder geval veilig, en dan heb je gelijk je eerste goedgekeurde crypto currency account.

De interface van Relica is vanaf dat moment vrij intuïtief en als je al bekend bent met Instagram, zal het niet moeilijk zijn om erachter te komen hoe het allemaal werkt. En mocht je toch spijt hebben van een post kun je deze altijd nog op 'hide' zetten.

De menuknop 'hamburger' rechtsboven in het startscherm geeft je een verwijzingslink om anderen uit te nodigen om mee te doen. Als ze zich ook aanmelden, krijg je nog eens 50% van het aandeel van Relica in hun inkomsten.

Er is ook een schakelaar om betalingen met één klik in te schakelen - hiermee kun je een bericht leuk vinden of erop reageren zonder dat je elke keer de Money Button-swiper krijgt. Als je echter wilt zien hoeveel elke actie kost, is het misschien beter om deze functie in het begin uitgeschakeld te laten.

Voor alle duidelijkheid, dit is hoeveel het kost om Relica te gebruiken en hoeveel je kunt verdienen:

  • Fotopost: 1 cent
  • Iemand volgen: 10 cent (gebruiker ontvangt 8 cent)
  • Like a post: 3 cent (poster ontvangt 2 cent)
  • Voeg een bericht toe aan je favorietenlijst: 3 cent (poster krijgt 2 cent)
  • Reageren op een post: 2 cent (poster krijgt 1 cent)

Hoewel het een geheel nieuwe benadering is voor het posten van je foto's op social media lijkt het erop dat je zo op een veel eerlijker manier geld gaat verdienen met je account dan tot nu toe het geval was.

Dit artikel is vertaald en geplaatst met toestemming van het redactieteam van CoinGeek.com.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: