Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotoveiling Free Press Unlimited voor persvrijheid

Online veiling door Free Press Unlimited voor persvrijheid

Wil je een gesigneerde persfoto aan de muur en tegelijkertijd bijdragen aan persvrijheid? Free Press Unlimited organiseert een online veiling voor persvrijheid met speciaal geselecteerde werken van internationaal gerenommeerde persfotografen. Werk van onder anderen Kadir van Lohuizen en Sacha de Boer worden gesigneerd geveild.

De Free Press Veiling is een veiling voor persvrijheid en veiligheid van journalisten wereldwijd. Door middel van het bieden op en kopen van de mooie, gesigneerde en toegankelijke beelden, gemaakt in landen waar Free Press Unlimited werkt, kun je bijdragen aan een goed doel.

foto: © Paul Teixeira - Emigrants from Turkey sitting on a bench in the 1980's in the Vondel Park, Amsterdam/The Netherlands 1980
foto: © Paul Teixeira - Emigrants from Turkey sitting on a bench in the 1980's in the Vondel Park, Amsterdam/The Netherlands 1980

Iedereen heeft recht op toegang tot onafhankelijke, betrouwbare en relevante informatie. Free Press Unlimited is een Nederlandse organisatie die wereldwijd actief is om dit recht voor mensen mogelijk te maken.

Persvrijheid en de veiligheid van journalisten zijn daarbij onmisbaar. Daarom ondersteunt Free Press Unlimited lokale mediaprofessionals en journalisten om veilig hun werk te kunnen doen.

Online veiling via Catawiki

Vanaf 23 november 2021 is de veiling geopend op Catawiki, de online veilingsite voor bijzondere objecten in Europa. De link naar de veiling zal vanaf 22 november te vinden zijn op freepressunlimited.org/veiling. De veiling loopt een week, en sluit op Giving Tuesday, 30 november, om 00.00 uur.

foto: © Bert Verhoeff - Tentenkamp van daklozen op het Rode Plein, Moskou/Rusland november 1990
foto: © Bert Verhoeff - Tentenkamp van daklozen op het Rode Plein, Moskou/Rusland november 1990

Deelnemende fotografen (onder anderen):

Kadir van Lohuizen: meervoudig winnaar van de Zilveren Camera en eerste prijs winnaar van World Press Photo 2018.
Marielle van Uitert: meervoudig winnaar van de Zilveren Camera en genomineerd voor de Sony World Photography Awards.
Sacha de Boer: fotograaf en als presentator bekend van het NOS acht uur journaal, nu werkzaam voor onder andere National Geographic.
Eddy van Wessel: meervoudig winnaar van de Zilveren Camera en twee-maal uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar.
Bert Verhoeff: winnaar van een Zilveren Camera en uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar 1988
Ad van Denderen: meervoudig winnaar van een Zilveren Camera en winnaar Dick Scherpenzeel Persprijs. Wereldwijd tentoongesteld in en aangekocht door musea

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: