Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotografeer het water! Thema: Waterfotografie bij CameraNU.nl

Fotografeer het water! Thema: Waterfotografie

Nederland is een waterland. De Noordzee, de rivieren, de slootjes en niet te vergeten dé regen. Deze maand staat bij CameraNU.nl het thema: Waterfotografie centraal. Of je nou de natuur in trekt of thuis aan de slag gaat met druppelfotografie, met water is van alles mogelijk.

foto: erda estremera - unsplash, druppel op blauw water in zwart

Trek er ‘s morgens vroeg op uit om de natuur te zien ontwaken en fotografeer met dauw. De dauwdruppels op de bladeren en in de spinnenwebben zorgen voor prachtige effecten. Fotografeer vlinders in het hoge gras, werk met het tegenlicht van de opkomende zon en de schittering van de dauw en je zult unieke plaatjes schieten. En is er even geen dauw, maar wil je toch zo’n foto maken: pak dan de plantenspuit erbij en creëer je eigen ‘dauw’.

Ook kun je water fotograferen met verschillende sluitertijden en grijsfilters voor bijzondere effecten. Zoek een mooie locatie op, of dat nou bij de zee is of juist bij een rivier. Speel met verschillende sluitertijden om het effect te bereiken wat jij wil. Een lange sluitertijd zorgt ervoor dat je meer beweging in beeld krijgt bij stromend water en voorbij waaiende wolken. Wil je juist meer details zien, zoals golfjes en spetters? Gebruik dan juist een snellere sluitertijd.

‘s Avonds plant je je statief neer in de duinen en fotografeer je de zee bij ondergaande zon. Want zeg nou zelf: wat is er mooier dan een prachtig gekleurde lucht boven zee. Schiet ‘seascapes’ aan de Nederlandse kust en je zult je verbazen over de dynamische en kleurrijke omgeving die ons land te bieden heeft.

foto: leo rivas, zee met zeevonk
Zeevonk

Let in warme zomernachten ook eens op dit bijzondere verschijnsel: zeevonk. Dit eencellig organisme zorgt voor een adembenemende blauw fluorescerende bij beweging van het water. Zorg er bij fotograferen aan zee wel altijd voor dat je apparatuur geschikt is om mee te nemen en dat zand en/of water niet binnen kunnen dringen.

Ook aan de slag met het Waterfotografie thema?
Kijk op CameraNU.nl voor tips & tricks rondom dit topic. En wie weet schiet jij binnenkort de mooiste foto's in ons waterland.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: