Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotograaf en schrijver Hans Aarsman

De favoriete foto van fotograaf en schrijver Hans Aarsman
vader van fotograaf en schrijver Hans Aarsman

'Ik heb geen favoriete foto. Dat ene veelzeggende plaatje zegt me niets. Of het moet iets zijn uit je persoonlijke wereld. Iets dat meer over herinnering en over onderwerp gaat dan over fotografie. 

Een foto van iemand van wie je houdt, zoals deze van mijn vader een paar weken voor hij stierf. Wat moeten anderen daarmee? Kan zijn dat ze iets in zo’n foto herkennen, maar dat is dan toeval. In ieder geval nooit uitgangspunt geweest bij het maken ervan. 

Ik beschouw mezelf niet meer als fotograaf, ik ben opgegaan in de massa mensen die in het bezit zijn van een camera en daarmee af en toe foto's maken van de dingen en de wezens die ze dierbaar zijn. Deze foto maakte ik omdat ik een laatste foto van mijn vader wilde.'

  • Naam: Hans Aarsman (1951)
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Portfolio: Kunstbijlage Volkskrant (De Aarsman Collectie)
  • info: geen
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: