Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Fotograaf / auteur Joke Beers-Blom

'Een echt favoriete foto heb ik niet of het moeten er heel veel zijn. Dat zijn voornamelijk de foto’s van onze reizen naar Australië, een land dat ik als mijn tweede vaderland beschouw.

foto van een houten schuurtje en een oude stoomtrein in Australië in leeg landschap
foto: Joke Beers-Blom

Met name de outback is waar we willen zijn, in alle eenzaamheid genieten van de geweldige natuur. In diezelfde outback vind je ook hele kleine dorpjes, nederzettingen eigenlijk. Marree is er een van, dit ligt aan het begin (of eind) van de bekende outback tracks Oodnadatta Track en Birdsville Track. Het plaatsje lag ooit aan de belangrijke Ghan spoorlijn. In het plaatsje zelf, dat uit één straat bestaat, is een klein spoorweg museum en staan enkele gerestaureerde locomotieven. Iets verder, er vlak buiten is een in mijn ogen veel interessanter exemplaar te zien, oud en gedeukt! Het is een heel raar beeld, een locomotief met een oud schuurtje feitelijk midden in de woestijn, van de rails is niks meer te zien. Ik vond het een prachtig beeld en dit soort onderwerpen behoren absoluut tot mijn favorieten.

Ik wilde met de bewerking van deze foto een gevoel creëren dat terug gaat in de tijd, naar de glorietijd van deze locomotief. Het is een beetje een nostalgisch beeld geworden. Normaal gesproken hecht ik meer aan de realiteit en pas ik geen vervreemde bewerkingen op mijn foto’s toe. Maar zo af en toe vind ik het heerlijk om hier mee bezig te zijn. Dit beeld trof me toen ik er mee bezig was, er ontstond een sfeertje wat ik op die plek zelf voelde en vandaar dat het een van mijn favorieten geworden is!'

Naam: Joke Beers-Blom (1956)
Woonplaats: Andijk
Portfolio: Eigen beheer, diverse boeken geschreven voor Easy Computing, van Duuren Media en onder eigen beheer.
Info: www.digifotofan.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: