Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotofestival Schiedam 2021

Fotofestival Schiedam 2021

Fotofestival Schiedam (FFS) heeft dit jaar het thema Our Planet, Our Future. De veranderingen in de wereld van nu staan hierin centraal.

Dit jaar exposeert Fotofestival Schiedam onder andere Magnum Photos, een collectief van grote namen zoals Elliott Erwitt, Martin Parr, Paolo Pellegrin, Philippe Halsman, Steve McCurry en Bruce Gilden. Daarnaast zal een verzameling foto’s van beeldend kunstenaar Sarah Maple worden getoond, die de taal van de Brexit-campagne kritisch bevraagd.

Ook Ilvy Njiokiktjien, die de 1e prijs van de Zilveren Camera 2019 in Storytelling won met haar project ‘Born free’ is te zien met haar tentoonstelling ‘Mandela’s Generation of Hope’ . Verder worden de winnaars van de ‘Open Call’ bekend gemaakt en wordt het werk van jong Instagram talent geëxposeerd, dat ons een kijkje biedt in de wereld van digitale kunst.

Fall Monument - fotograaf Lori Nix
foto: © Lori Nix - Fall Monument

Een verzameling foto's van verschillende genres worden geëxposeerd op een vernieuwende manier, in ruimtelijke installaties, anders dan de typische foto aan de muur.

Our Planet, Our Future

Tegenwoordig staan kwesties als ecologie en menselijke impact over de hele wereld steeds meer centraal. De mens wil een blijvende indruk achterlaten van al het goede dat ze heeft voortgebracht. Toch valt er niet te ontkennen dat wij een ecologisch effect hebben op deze planeet.

Programma

Dit jaar exposeert Fotofestival Schiedam exposities van winnaars van de World Press Photo en National Geographic fotografen zoals Lori Nix & Kathleen Gerber, Alain Schroeder, Ralph Pace, Jo-Ann Macarthur, Bence Mate, Luis Tato, en vele anderen.

Paul Nicklen - National Geographic - haaienbek
foto: © Paul Nicklen - National Geographic

De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een enorme loods van meer dan 1600m2. Door de grote ruimte, de extra genomen maatregelen en de aangepaste looproute is het festival veilig te bezoeken.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: