Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Sony A7 II, de klassieke allrounder

man maakt foto met een Sony A7 II

De A7-serie van Sony kun je gerust legendarisch noemen. Binnen de fullframe systeemcamera's op de markt zet Sony een unieke lijn camera's neer, waarbij je keer op keer verzekerd bent van een kwaliteitsproduct. Elk toestel van deze reeks heeft onderscheidende kwaliteiten. Nu wil de nieuwste camera nog wel eens de aandacht afleiden van eerdere versies. Dat kan zonde zijn. Bijvoorbeeld in het geval van de Sony A7 II.

A7 II de eerste met beeldstabilisatie

De Sony A7 II is een systeemcamera met 24.3 megapixel fullframe sensor en was als eerste in zijn soort uitgerust met een beeldstabilisatie over vijf assen. Deze stabilisatie vangt vijf verschillende bewegingen op tijdens het fotograferen en het opnemen van video's. Oftewel: je hebt voortaan scherpe beelden als je bent ingezoomd, een close-up maakt of fotografeert met weinig licht. Niet alleen worden ongewenste trillingen opgevangen, je gebruikt probleemloos tot 4,5 stop langere sluitertijden. Zo werk je veel flexibeler en creatiever.

sony A7 II front

Kiezen uit een arsenaal objectieven

Een van de grote voordelen van de A7 II is de keuze uit een arsenaal aan geschikte objectieven. Zo stel je zelf jouw uitrusting op maat af. Naast E-mount lenzen zijn met een lensadapter ook A-mount objectieven binnen handbereik.

Snelle en betrouwbare autofocus

Een andere belangrijke eigenschap van de A7 II is het snelle Fast Hybrid autofocussysteem. Zo speel je in op snelle onderwerpen en maak jij scherpe actiefoto's. Dankzij 117 fasedetectiepunten en 25 contrastdetectiepunten stelt de camera zeer gedetailleerd scherp op je (bewegende) onderwerp. Met de Sony A7 II schiet je trouwens vijf beelden per seconde.

Uitstekende allround camera

Uitgerust met een hoge resolutie XGA OLED zoeker, wifi en NFC, een 3 inch uitklapbaar LCD- scherm en een body die bestand is tegen spatwater en stof, heb je een uitstekend allround toestel in handen waarmee je in alle situaties uit de voeten kunt. De behuizing is gemaakt van een magnesiumlegering en is daardoor licht van gewicht, maar wel stevig.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: