Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De beste foto’s maak je met de Samsung Galaxy S8

Met welke smartphone maak je de beste foto’s? Volgens Tech-experts en reviewers is dat toch echt de Samsung Galaxy S8. In dit artikel lees je wat de camera van deze nieuwe telefoon zo goed maakt. 

De nieuwste telefoon van Samsung valt direct op door zijn goede ‘looks’. Het is de eerste telefoon die geen randen meer heeft. Maar naast het mooie uiterlijk heeft deze Samsung S8 ook nog echt iets te bieden. Experts zijn namelijk erg onder de indruk van de 12-megapixelcamera. Ook heeft de telefoon een paar nieuwe ‘camera-ingrediënten’ dat het recept tot succes vormt. 

Grote camerasensor 

De Galaxy S8 heeft een 12-megapixelcamara. Op papier lijkt niet dit heel veel. Maar het grote voordeel is de grote camerasensor. De sensor is met een grootte van 1/2,55 inch groter dan die van alle andere telefoons. Foto’s zijn hierdoor een stuk scherper en detailrijker. De grote sensor zorgt tevens voor een verhoging van de helderheid en kleurenweergave. 

Samsung Galaxy S8

Hoog diafragma 

In ruimtes waar het licht niet optimaal is maak je met de Samsung S8 nog steeds erg goede foto’s. Dit komt door het hoge diafragma van f/1.7. Het diagram bepaalt namelijk hoeveel licht de sensor opvangt. Hoe hoger het diafragma, hoe meer licht die opvangt. Ideaal om in het donker foto’s te maken. De camera van Samsung loopt hiermee voor op concurrenten. 

Optische beeldstabilisatie 

Als je foto’s maakt met je smartphone, worden deze vaak gemaakt uit de losse pols. Dit levert helaas niet altijd scherpe foto’s op. Gelukkig heeft de camera van de Samsung Galaxy S8 de oplossing: Optische beeldstabilisatie. Dit systeem vangt lichte bewegingen op. Hierdoor krijg je scherpere foto’s en video’s. 

Goede camerasoftware 

Alleen een goede camera is natuurlijk niet voldoende. Goede software is ook erg belangrijk om zo de camera goed te laten presteren. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe ‘Enhanced Image Processing’ van de Galaxy S8. De telefoon maakt hiermee automatisch drie foto’s. De slimme software beoordeelt deze beelden en kiest dan het scherpste resultaat voor je uit. De Samsung Galaxy telefoon levert hierdoor betere foto’s dan veel concurrenten.

Waterdicht 

Door het waterdichte ontwerp van de Galaxy S8 is de camera veel veelzijdiger dan veel andere smartphonecamera’s. Of het nou boven water is of eronder: de foto’s en video’s van de Galaxy S8 zien er goed uit. Een extra voordeel is dat het ontwerp ook stofdicht is. Foto’s maken op het strand is hiermee geen enkel probleem. 

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn vanaf 29 april in Nederland te koop. Wil je de nieuwe Galaxy S8 als eerste binnen hebben? Bestel dan een van de telefoons bij KPN. Dan heb je ‘m al vanaf 29 april in huis. 

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: