Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

BredaPhoto Festival 2022

BredaPhoto Festival 2022

BredaPhoto Festival 2022 vindt plaats van 8 september t/m 23 oktober en presenteert werk van ruim zestig fotografen en kunstenaars – gevestigde namen en jonge talenten – uit 28 landen op vijftien binnen- en buitenlocaties in Breda. Het festival toont een breed scala aan lens-based werk: van interdisciplinaire installaties en videowerken tot vintage prints en documentaire fotografie. Het thema Theatre of Dreams gaat over hoop en verandering en presenteert voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld.

Naast belangrijke internationale namen is BredaPhoto Festival bij uitstek een platform voor jong talent. BredaPhoto runt in samenwerking met negen verschillende Europese kunstacademies een talentontwikkelingsprogramma: het BredaPhoto International Talent Program (ITP). Via dit programma zijn negen academiestudenten geselecteerd om hun werk zij aan zij met de andere deelnemende kunstenaars op het festival te exposeren.

foto: © Natacha de Mahieu - BP ITPtalent

Ook ondersteunt BredaPhoto drie alumni in hun verdere ontwikkeling als fotograaf via het tweejarig Support Program. Zij krijgen eveneens een plek op het festival. Tijdens Theatre of Dreams vindt bovendien het Residency Program plaats: zeven jonge fotografen zullen voor de duur van het festival in Breda verblijven en ondersteund met een op maat gemaakt supportprogramma werken aan hun individuele projecten. In het laatste weekend presenteren zij hun werk aan het publiek.

Breda is al twintig jaar de thuisbasis van BredaPhoto. Deze editie zal er een groot deel van de tentoonstellingen te zien zijn in het industriële en creatieve gebied van de stad: de Belcrum. Traditioneel vormt ook het historische stadscentrum met locaties als de Grote Kerk, Chassé Park en de StadsGalerij een belangrijke festivalkern. Ook in het NS station, dat deze twee kernen aan weerszijden van het treinstation met elkaar verbindt, zijn verschillende tentoonstellingen te zien.

Naast een scala aan lens-based werk kun je op BredaPhoto ook genieten van rondleidingen, interactieve workshops, een speurtocht voor kinderen, fietstours en artist talks.

Meer info op BredaPhoto.

foto homepage: © Yann Gross & Arguiñe Escandón

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: