Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Bedreigde diersoorten gefotografeerd met Sony RX10 III

foto: Sam Hobson © All rights reserved - Puffin
foto: Sam Hobson © All rights reserved - Puffin

Sony en de European Outdoor Conservation Association (EOCA) zijn erin geslaagd om vijf van de meest bedreigde diersoorten vast te leggen. Natuurfotografen uit heel Europa maakten recent beelden van de 101 meest bedreigde diersoorten met de Sony RX10 III. 

Zo maakte de Nederlandse fotograaf Gustav Kilburg foto's van de zeldzame ijsvogel in Denemarken. Gustav Kilburg zegt: "Als wildlife fotograaf, is het hebben van een lichtgewicht camera als de RX10 III handig als het gaat om flexibiliteit. Ook de stille sluiter was erg bruikbaar omdat de dieren zich hierdoor niet nerveus voelden of wegrenden."

foto: Lassi Rautiainen © All rights reserved - Wolverine
foto: Lassi Rautiainen © All rights reserved - Wolverine

Bij het fotografieproject van de EOCA waren onder anderen betrokken: Javier Alonso Huerta, een wildlife fotograaf uit Spanje, die de ‘kleine trap’ in Spanje fotografeerde, Lassi Rautiainen, een bekende fotograaf uit Finland, die de ‘veelvraat’ vastlegde, Markus Stähli, een natuurfotograaf uit Zwitserland, die een zeldzame bizon in Frankrijk fotografeerde en tot slot Sam Hobson, die op zoek ging naar de Atlantische Papegaai in Skomer Island. Het lukte de fotografen de dieren te benaderen in hun natuurlijke omgeving. Dit werd mogelijk gemaakt door het focusbereik van de Sony RX10 III.

Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux, zegt: “Het verheugt ons enorm deze collectie mooie foto’s van zeldzame dieren te laten zien - dieren die gewoon dichtbij te vinden zijn in Europa. De Sony RX10 III, met zijn verlengde 600 mm supertelezoomlens en stille sluiter, garandeert dat deze dieren niet gestoord worden terwijl er foto’s worden gemaakt.”

foto: Sam Hobson © All rights reserved - Puffin
foto: Sam Hobson © All rights reserved - Puffin

De European Outdoor Conservation Association is een initiatief van de Europese outdoor industrie met het doel natuurgebieden, waarvoor de vereniging een grote passie heeft, te beschermen.

De European Outdoor Conservation Association wil geld inzamelen om te schenken aan groepen die zich inzetten voor het behoud van de natuur. De vereniging wordt gefinancierd door lidmaatschapsgelden en andere geldinzamelingsacties binnen de outdoor industrie. De lidmaatschapsgelden gaan integraal naar de ondersteuning van projecten. Iedereen die kan bewijzen actief te zijn in de Europese outdoor industrie, kan lid worden.

foto: Sam Hobson © All rights reserved - Commoon Eider
foto: Sam Hobson © All rights reserved - Commoon Eider

De EOCA werkt samen met de IUCN, de organisatie die de Rode Lijst opstelt. De IUCN Rode Lijst van Bedreigde Soorten verstrekt taxonomische informatie en informatie over de status en verspreiding van planten, schimmels en dieren die wereldwijd geëvalueerd werden op basis van de Categorieën en Criteria van de IUCN Rode Lijst. Het systeem heeft tot doel het relatieve risico op uitsterving te bepalen, en de hoofddoelstelling van de IUCN Rode Lijst bestaat erin de planten en dieren met een groter risico op wereldwijde uitsterving.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: