Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

5 tips bij het kiezen van fotobehang

moderne woonkamer met fotobehang bos

Fotobehang is een geweldige manier om een ruimte een unieke en persoonlijke uitstraling te geven. Met de mogelijkheid om je muren te transformeren met adembenemende landschappen, artistieke ontwerpen of zelfs je favoriete foto's, biedt fotobehang eindeloze creatieve opties. Maar hoe kies je nu het juiste fotobehang dat perfect bij je ruimte past? Hier zijn vijf essentiële tips om je op weg te helpen.

Overweeg de stijl van je ruimte en kies het juiste motief

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het kiezen van fotobehang, is het belangrijk om de stijl van je ruimte te evalueren. Denk na over de bestaande inrichting, kleuren en meubels. Wil je een rustgevende sfeer creëren in je slaapkamer of juist een levendige uitstraling in je woonkamer?

Door de stijl van je ruimte in gedachten te houden, kun je fotobehang selecteren dat naadloos aansluit bij de algehele look. Het kiezen van het juiste motief voor je fotobehang is van cruciaal belang. Ga je voor een natuurlijk landschap, een stadsgezicht, een abstract kunstwerk of een persoonlijke foto?

Het motief dat je kiest, bepaalt de sfeer van de ruimte. Als je bijvoorbeeld een gevoel van rust en sereniteit wilt creëren, is een landschapsfoto met zachte kleuren een goede keuze. Voor een meer speelse uitstraling zou je kunnen kiezen voor een fotobehang met levendige patronen.

Let op de schaal en afmetingen

Bij het kiezen van een fotobehang is het belangrijk om rekening te houden met de schaal en afmetingen van zowel het behang als de ruimte zelf. Een groot en gedurfd patroon kan een kleine ruimte overweldigend laten lijken, terwijl een te klein patroon mogelijk niet goed tot zijn recht komt in een ruime kamer. Meet je muren nauwkeurig op en kies een fotobehang dat in verhouding staat tot de beschikbare ruimte.

Denk ook aan het plafond

Bij het kiezen van fotobehang wordt het plafond vaak over het hoofd gezien, maar het kan een fantastische manier zijn om een extra dimensie aan je ruimte toe te voegen. Overweeg om het fotobehang door te trekken naar het plafond voor een unieke en meeslepende ervaring.

Of kies voor een subtieler patroon op het plafond om een gevoel van samenhang te creëren tussen de muren en het bovenliggende gebied. Het plafond biedt een onverwachte canvas voor creativiteit, dus experimenteer en ontdek nieuwe mogelijkheden voor het transformeren van je ruimte.

Kwaliteit en materiaal

Niet alle fotobehang is gelijk gemaakt als het gaat om kwaliteit en materiaal. Kies voor een fotobehang van hoogwaardige materialen die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Denk aan materialen zoals vinyl of vliesbehang, die bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn. Kwaliteitsbehoud is essentieel om ervoor te zorgen dat je fotobehang er jarenlang prachtig uitziet.

Probeer eerst een staaltje

Het is verstandig om voordat je een volledige muur met fotobehang bedekt, eerst een staaltje te bestellen en te bekijken hoe het in je ruimte past.

Lichtinval en bestaande kleuren kunnen de manier waarop het fotobehang eruit ziet beïnvloeden. Door een staaltje te bekijken, kun je een beter idee krijgen van hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien en of het aan je verwachtingen voldoet.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: