Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zilveren Camera breidt uit met Publieksprijs

Dit jaar kan het publiek voor het eerst stemmen op haar favoriete foto bij de Zilveren Camera. De jury van deze nieuwe prijs bestaat uit: Birgit Donker (directeur Nederlands Fotomuseum), Sanne Donders (fotograaf) en Humberto Tan (presentator). Zij maken een eerste selectie uit het ingezonden werk waar het publiek zowel online als in Museum Hilversum op kan stemmen. De foto met de meeste stemmen wint de Zilveren Camera Publieksprijs.

De Zilveren Camera is de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie en wordt sinds 1949 uitgereikt.

foto: © Eric Brinkhorst - Zilveren Camera Publieksjury: vlnr, Birgit Donker, Sanne Donders, Humberto Tan
foto: © Eric Brinkhorst - Zilveren Camera Publieksjury: vlnr, Birgit Donker, Sanne Donders, Humberto Tan

Samenwerking

De Publieksprijs is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en CameraNU.nl. Henri van Rheenen van CameraNU.nl: “een samenwerking als deze past goed binnen onze visie waarin het maken en delen van mooie beelden een belangrijke rol speelt, zodat deze inspirerend kunnen werken voor andere fotografen. Belangrijk daarbij is het verhaal passend bij het beeld. De link met de Zilveren Camera is zo snel te maken.

“We zijn blij met deze nieuwe prijs. Dankzij de samenwerking met CameraNU.nl kunnen we een breder publiek betrekken”, aldus Marcel Molle, voorzitter van de Zilveren Camera. De maker van de winnende foto ontvangt waardebonnen ter waarde van € 1.500 te besteden bij CameraNU.nl.

Vakjury

Tot dit jaar was er alleen een vakjury om de ingezonden foto’s te beoordelen. Deze vakjury bepaalt nog steeds wie de beste foto-journalistieke foto van 2018 heeft gemaakt en wie naar huis gaat met de felbegeerde Zilveren Camera. Maar met de komst van de Publieksprijs krijgt het grote publiek van 23 januari tot medio maart ook de mogelijkheid zijn stem te laten horen. Op 31 maart 2019 wordt de eerste Zilveren Camera Publieksprijs uitgereikt.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: