Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Workshop: Licht Technieken

foto: © Frank Doorhof - modelfotografie
foto: © Frank Doorhof

Datum: 31 maart 2018
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Geschikt voor: Iedereen die even de basis weer wil opfrissen of nieuwe ideeën wil opdoen
Prijs: € 149,00 p.p. incl. lunch
Lokatie: Studio FD
Plaats: Emmeloord

In deze workshop leer je alles over het licht van de meest bekende modifiers. Wat doen ze precies en hoe krijg je het gewenste resultaat. Begin bij de basis met een flitser en vul die aan met accent verlichting of een tweede flitser. We gebruiken een beauty dish, maar ook een normale softbox, striplight, reflectors en wat er maar beschikbaar is. Dat ga je zelf ook fotograferen onder begeleiding van Frank Doorhof.

‍‍‍foto: © Frank Doorhof

De lichtmeter speelt een grote rol bij het meten van het licht, maar ook het zien en begrijpen komen aan bod. Zelf een lichtmeter gebruiken is niet noodzakelijk, maar wel handig want meten is immers weten.

De workshop start zoals altijd met een Q&A, hier kun je alles vragen over het thema licht. Frank zal deze direct beantwoorden en verwerken in de workshop. Daarna zet Frank het licht op en laat hij je zien hoe hij het model fotografeert. Je ziet zijn resultaten gelijk op een groot scherm.

‍‍‍‍foto: © Frank Doorhof

Dan is het jouw beurt. Je gebruikt dezelfde flitsers en je kan door je zoeker zien hoe het licht valt, en dat vastleggen. In de ruime studio is het natuurlijk ook mogelijk om vanaf een andere kant te schieten.  

Onze modellen hebben verschillende outfits zodat elke set anders is. We doen meestal 3 tot 4 sets. Je ziet de hele workflow, van licht opstellen, model coachen, het schieten, selecteren en retouchen van de foto’s en nog veel meer. 

Maximaal 8 deelnemers die zelf fotograferen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: