Workshop: Infrarood - Naakt

foto: © Barend Houtsmuller

Datum: 3 november 2018
Tijd: 10:00 uur - 18:00 uur
Geschikt voor: amateur, gevorderde en professionele fotografen
Prijs: € 300,00
Lokatie: het kleine theater Vrijburcht
Plaats: Amsterdam IJburg

Barend Houtsmuller organiseert op zaterdag 3 november a.s. een workshop die een kleine groep deelnemers introduceert in de bijzondere kwaliteit en schoonheid van infrarood fotografie. Een ervaren naaktmodel is aanwezig.

Barend is in binnen- en buitenland bekend om zijn lifestyle-, portret- en naaktfotografie.
Een selectie van zijn infraroodwerk (op film en digitaal) is op deze link te zien.
Rob Polder assisteert Barend vanuit zijn ervaring met fotograferen in infrarood. 
De workshop wordt gehouden in het kleine theater Vrijburcht op IJburg.

foto: © Barend Houtsmuller - naaktmodel bij raam
foto: © Barend Houtsmuller

Aan de orde komen voorbeelden, theorie en techniek van infrarood en de esthetiek van naaktfotografie in een professionele studio-opstelling. 

Gedurende de dag zullen verschillende lichtopstellingen gemaakt worden en krijg je volop gelegenheid om zelf te fotograferen. De studio dag is geschikt voor amateur, gevorderde en professionele fotografen. Ervaring met modelfotografie is een pre, maar geen must.

Infraroodcamera’s zijn beschikbaar (Nikon DSLR), met de mogelijkheid eigen lenzen te gebruiken. Deelnemers nemen tenminste één CF kaart mee, en een laptop indien gewenst.

Programma

Ochtendprogramma: 10.00-13.00u

In het gezellige theater starten we met een korte introductie en kennismaking. Daarna volgt een basishandleiding in infrarood fotogratie met voorbeelden, theorie en techniek op een groot scherm.
Dan gaan we dieper in op naaktfotografie, esthetiek en omgang met het model. Om 11 uur voegt ons model zich bij ons en starten we met het fotograferen in diverse lichtopstellingen en poses.

Lunch: 13.00-14.00u

Tijdens de lunchpauze stappen we binnen bij café-restaurant Vrijburcht, waar onze tafel gereserveerd staat en we kunnen kiezen uit diverse warme en koude lunchgerechten. We praten verder over infraroodfotografie met ons model. (drankjes niet inbegrepen).

foto: © Barend Houtsmuller - model met veren sjaal en zwarte nagellak
foto: © Barend Houtsmuller

Middagprogramma: 14.00-18.00u

Na de lunch gaan we meteen verder met fotograferen. Er zullen nieuwe lichtopstellingen gemaakt worden, en diverse poses met het model onderzocht worden. De werking van licht en schaduw speelt een belangrijke rol bij artistiek naaktfotografie en het infrarood geeft op een bijzondere wijze invulling aan de diverse attributen die we gebruiken. Rond 16.00 kijken we terug op de gemaakte foto's en krijgen de deelnemers feedback tot ca 18.00.

Avond

Na afloop is er gelegenheid voor een borrel en diner in het café (op eigen kosten). Barend Houtsmuller en Rob Polder bijven tot zeker 20.00u aanwezig.

Aanmelden

De kosten bedragen € 300 per deelnemer.
Er is een maximum van 6 deelnemers.
Aanmelden gebeurt op basis van binnenkomst en kan uitsluitend per e-mail: foto@houtsmuller.com
De aanmelding is pas definitief na ontvangst van het cursusbedrag.

Bestel dit boek
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Zorg ervoor dat ons mailadres voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat: info@fotografie.nl

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: