Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Workshop: Bas Losekoot - Straatfotografie

foto van vrouw in close up met rood haar die nadenkend kijkt tussen anderen op straat
foto: © Bas Losekoot - Private Lives in Public Places

Datum: 4 februari 2019
Tijd: 13.30 uur
Geschikt voor: Iedereen
Prijs: € 87,50 p.p. inclusief diner, en € 62,50 excl. diner
Lokatie: Kasteel Woerden, Ridderzaal
Plaats: Woerden

Bij Fotografencafé Kasteel Woerden is er op maandag 4 februari de workshop Straatfotografie: Flitsers op straat en de kunst van het observeren door Bas Losekoot.

Bas Losekoot heeft via zijn Urban Millennium Project de gevolgen van toenemende urbanisatie en bevolkingsdichtheid op het menselijk gedrag vastgelegd. In deze workshop vertelt hij over zijn werkwijze en ervaringen. Er wordt gewerkt met flitsers op straat.

foto van zakenman op straat tussen bomen onder viaduct
foto: © Bas Losekoot - Private Lives in Public Places

Behandeld wordt het gebruik van dag- en kunstlicht op straat volgens het zogenaamde 3 punts lichtsysteem. Onderwerpen die ter sprake zullen komen zijn: licht/schaduw, scherpte, kadrage, positie van camera, mise-en-scène. Maar ook, de kunst van het observeren: hoe herken je interessante locaties en betekenisvolle situaties en hoe kan je die het beste tot uitdrukking laten komen.

Bas Losekoot

Bas Losekoot is een Nederlandse fotograaf (1979). Hij studeerde o.a. aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam, Royal Academy of Fine Arts in Den Haag (BA), Nederlandse Film en Televisie Academie, volgde diverse Workshops en het buitenland, en behaalde een MA bij Photography and Urban Cultures, Goldsmiths University of Londen (UK).

foto van straat met een meisje met sigaret en telefoon tegen gebouw leunend en ander meisje loopt met handtas gebouw in
foto: © Bas Losekoot - Private Lives in Public Places

Bas exposeerde (al dan niet in samenwerking met anderen) tientallen keren wereldwijd. Hij publiceerde veel in buitenlandse media en gaf diverse lectures. Hij kreeg vele eervolle vermeldingen voor zijn werk en ontving vele prijzen waaronder de Zilveren Camera.

Opgeven via het bestelformulier op de website voor 1 februari.

Prijs workshop koffie, thee, fris inbegrepen: € 62,50 inclusief BTW

Prijs workshop met deelname fotografendiner: € 87,50 inclusief BTW

De deelnemers aan de workshop zijn ook in de avond van harte welkom bij de lezing van Bas Losekoot Public Lives in Public Places, het bekijken van portfolio's en de gesprekken aan De Lange Tafel.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: