Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnaar Sony World Photography Awards bekend

David Zimmerman is dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de felbegeerde Iris d'or Award, met de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. Dit werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de VIP Gala Awards Ceremony in het Palais des Festivals in Cannes.

De Amerikaan versloeg met zijn inzending in de categorie Fine Art - Landscape een aantal van 's werelds beroemdste fotografen. Hij ontving hiervoor een geldbedrag van 25.000 dollar plus een Sony camera-uitrusting.

De winnende serie Desert toont de Zuidwestelijke woestijn van Amerika als een fragiel ecosysteem.

foto: © David Zimmerman courtesy of Sony World Photography Awards 2009 - Uit de serie: Desert

Zimmerman: "Met mijn documentatie van deze opmerkelijke woestijnen in Arizona, New Mexico, Californië en Nevada wil ik graag de schoonheid ervan benadrukken zodat het publiek beseft dat deze behouden moet blijven."

Tijdens de ceremonie ontvingen nog elf professioneel genomineerden hun prijzen, waaronder de Nederlandse fotograaf Roderik Henderson voor zijn inzending in de categorie Fine Art - Portraiture. Henderson was al eerder samen met zeven Nederlanders, verdeeld over de verschillende categorieën, genomineerd voor de prijs. Hij alleen heeft nu een prijs, een glazen trofee, gewonnen.

Vincent Foong, uit Singapore, zette de titel Sony World Photography Awards Amateur Photographer of the Year op zijn naam met een foto in de categorie Natural History. Neal Kartik en Pranab Kumar Aich, uit India, wonnen de 2009 Student Award.

Daarbij werd ook de winnaar bekend gemaakt van de nieuwe Prince’s Rainforest Project (PRP) Award. De Spaanse professionele fotograaf Daniel Beltrá zal volledig worden gesponsord bij het documenteren van het regenwoud op aarde.

De 2009 Lifetime Achievement Award ging naar de welbekende Franse fotograaf Marc Riboud, voormalig president van Magnum Photos.

Info: www.worldphoto.org

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: