Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Wereldwijd portret mozaïek in Museon

Wereldwijd portret mozaïek in Museon: project van Angélica Dass

In het Museon in Den Haag wordt vanaf 27 mei gewerkt aan de Haagse bijdrage aan het Humanae project van Angélica Dass. Deze Braziliaanse fotografe heeft met dit project inmiddels meer dan 2500 portretten gemaakt van mensen uit 15 verschillende steden wereldwijd.

Zij maakt de portretten volgens een bepaalde gedachte: ieder model wordt vanuit een identiek standpunt gefotografeerd waarbij er geen classificatie plaatsvindt op basis van nationaliteit, geslacht, leeftijd, ras, maatschappelijke klasse of religie.

‍foto: Humanae / Angélica Dass, een mozaïek van portretten in sepia
‍foto: Humanae / Angélica Dass

De achtergrond van deze portretten bepaalt zij op basis van de huidskleur van de geportretteerde en vertaalt ze naar een kleur uit het internationale PANTONE ® -systeem. Binnen dit systeem is geen kleur belangrijker dan een andere. Zo ziet Angélica Dass ook de mensheid: iedereen is gelijkwaardig, ongeacht huidskleur, afkomst, sociale status, leeftijd of geslacht.

Er wordt een vaste Humanae opstelling gerealiseerd in de nieuwe tentoonstelling One Planet die medio oktober wordt geopend. Voor deze Humanae opstelling worden tussen 27 tot en met 31 mei Haagse schoolkinderen en andere inwoners van de stad gefotografeerd.

Medio oktober opent in het Museon de nieuwe vaste tentoonstelling One Planet. Centraal in deze interactieve expositie staan de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld. Een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit: het zijn onderwerpen die onlangs zijn geformuleerd door de Verenigde Naties in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

 

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: