Bezoek onze nieuwe Fotokadoshop ...

Weekendsalon Aloys Ginjaar, Tina van Turnhout en Astrid Verhoef

foto: © Aloys Ginjaar - Zandvoort 1966

Bij WG Kunst is in het weekend van 8 t/m 10 december werk te zien van Aloys Ginjaar, Tina van Turnhout en Astrid Verhoef. Twee van hen zijn fotograaf, de derde is multi-media kunstenaar. Na deelname in 2015 aan het Photoville festival in New York zijn ze verder gegaan met een inspirerende creatieve uitwisseling. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de huidige expositie. 

Aloys Ginjaar toont zwartwit-fotografie van 1966 -1976 onder het motto 'Lang leve het leven!' Hij gaat het leven niet ensceneren maar wil het vastleggen zoals het is. "Je gaat ook niet elke morgen opstaan en met een afstandsbediening de wereld in om het leven naar je hand te zetten. Ik kijk met verliefde ogen naar het spontane leven van alledag... Daarbij combineer ik als fotograaf het geduld van een visser aan de alertheid van een jager..."

Tina van Turnhout presenteert imposante, tijdloze schilderijen van twee bij drie meter en haar fotowerken. 

schilderij: © Tina van Turnhout - The new century 1999-2000
schilderij: © Tina van Turnhout - The new century 1999-2000

Kunstbeeld schreef: "Ze beschikt over uiteenlopende talenten. Haar oorsprong uit de film- en theaterwereld is nog steeds merkbaar in haar huidige werk. Zij voegt foto's van zichzelf toe aan geschilderde (fantasie)landschappen. Ook monteert ze haar eigen gestalte in stills van 8mm-films die ze zelf maakte in de jaren '70 of in zeldzame oorlogsdocumentaires uit de jaren 1940. Zij speelt de rol van toeschouwer en reiziger en is regisseur en acteur tegelijk." 

Eén van haar geëxposeerde schilderijen is getiteld The New Century en toont haarzelf op de golfslag van de tijd. Haar houding toont kracht en onverzettelijkheid.

Van Astrid Verhoef is eigentijdse geënsceneerde fotografie te bewonderen. Zij laat zichzelf zien in een surrealistische omgeving. Daarvoor reist zij naar verre onherbergzame gebieden in Amerika en Australië. Ze toont sterk werk waarin ze enigszins humoristisch maar soms ook weemoedig een poëtische relatie met een verbeelde omgeving laat zien. Soms is die omgeving ook enigszins spooky. 

foto: © Astrid Verhoef - Urbanite
foto: © Astrid Verhoef - Urbanite

Deze weekend-expositie omvat een geheel van rijk gevarieerde beelden. Wie de warmte van de mooie zwart-wit foto's op zich heeft laten inwerken wordt daarna verrast door de moderne en kleurrijke foto's met een surrealistisch karakter en arriveert uiteindelijk dan bij de tijdloze imposante schilderijen die ons meenemen op de golfslag van de tijd.

Meer info bij WG Kunst.

Bestel dit boek
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: