Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Videowerk Stripes for Philip Glass van Bosgra in de Meervaart

Pianist Feico Deutekom en kunstenaar Johannes Bosgra

Videowerk Stripes for Philip Glass van Bosgra wordt geprojecteerd tijdens concert.

Na 2,5 maand stilte in concertzalen en musea organiseren pianist Feico Deutekom en kunstenaar/fotograaf Johannes Bosgra een van de eerste 1,5 meter concerten op 1 juni om 12:30 in Theater de Meervaart in Amsterdam. Dit om het einde van de stilte in musea en concertzalen te vieren. Door de coronamaatregelen zijn slechts 30 bezoekers welkom. Feico Deutekom speelt muziek van de grote hedendaagse componisten Philip Glass, Max Richter, Nils Frahm en Ryuichi Sakamoto. Het videowerk Stripes for Philip Glass: Facades van Johannes Bosgra zal worden geprojecteerd tijdens het concert.

Componist Philip Glass en Feico Deutekom hebben kunstenaar Johannes Bosgra opdracht gegeven een videowerk te maken. Bosgra heeft hiertoe zijn minimalistische zeegezichten exact afgestemd op het ritme en karakter van het nieuwe piano arrangement Façades van Glass, zodat de muzikale en beeldtaal gezamenlijk een audiovisuele ervaring creëren waarin het publiek wordt ondergedompeld.

foto: Janiek Dam, Videowerk Stripes for Philip Glass van fotograaf Johannes Bosgra
foto: © Janiek Dam - Videowerk Stripes for Philip Glass van Johannes Bosgra

Dit videowerk is onderdeel van de nieuwe CD Muscial Offering van Feico Deutekom, uitgebracht op Philip Glass zijn composers label Orange Mountain Music. Een zeegezicht van Bosgra is ook gebruikt in het ontwerp van de single Facades en het album Musical Offering. De grote tour voor de release van deze nieuwe CD moest door Corona helaas grotendeels worden uitgesteld. Thuis heeft iedereen wel in groten getale geluisterd naar deze nieuwe CD, met meer dan 500.000 streams op Spotify.

Doordat Johannes Bosgra in 2019 winnaar was van meerdere kunstprijzen zoals GUP New Dutch Photography Talent 2020 en talentontwikkelingsproject Verhalen in het Landschap had hij een overvolle tentoonstellingsagenda.

foto: Janiek Dam, Videowerk Stripes for Philip Glass van fotograaf Johannes Bosgra
foto: © Janiek Dam - Videowerk Stripes for Philip Glass van Johannes Bosgra

Johannes Bosgra: “Ik keek zeer uit naar de vele concerten met Feico en andere bijzondere projecten die allemaal zijn uitgesteld, zoals de nieuwe video-installatie Verklärte Nacht in Museum Voorlinden in Wassenaar, mijn solo-tentoonstelling bij de IJsselbiënnale in de IJsselsalon Zutphen, artist talks bij FryslânPhoto Festival en de FotoFabryk en deelname aan Makkum Art en Kunstweekend Beetsterzwaag. Gelukkig kan alles zoals het nu lijkt verplaatst worden. Het is geweldig dat we nu weer een Glass concert met mijn videowerk kunnen organiseren in de mooie concertzaal van De Meervaart in Amsterdam.”

Er zijn slechts 30 kaarten verkrijgbaar voor dit 1,5 meter concert. De verkoop start vrijdag 22 mei om 10:00 uur via de website van De Meervaart. Een fragment van het videowerk van Johannes Bosgra is te zien op www.johannesbosgra.com.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: