Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Unseen Amsterdam 2019

Lumix meets Beyond 2020 by Japanese Photographers #6, Unseen Amsterdam, 2018 © Maarten Nauw
foto: © Maarten Nauw - Lumix meets Beyond 2020 by Japanese Photographers #6, Unseen Amsterdam, 2018

Unseen Amsterdam, het fotografie-evenement dat vorig jaar meer dan 25.000 bezoekers trok en ook dit jaar weer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse fotografie presenteert, huist van 20 tot 22 september in Amsterdam op het Westergasterrein. Aan deze achtste editie nemen 53 internationale galeries deel.

Unseen Amsterdam 2019 biedt net als eerdere jaren een groots platform voor zo'n 300 opkomende en gevestigde kunstenaars. Zij exposeren er fotografische werken waarvan het merendeel niet eerder in een galerie, museum of op een fair zijn getoond.

foto: © Erwin Olaf/Flatland - After the Bushfire, from the series Palm Springs, 2018

Programma

Deelnemers aan de Fair van Unseen Amsterdam zijn galeries uit alle delen van de wereld, waaronder Iran, India, Argentinië, Ghana, Japan en de Verenigde Staten.

Om een verscheidenheid aan fotografen en unieke methoden te kunnen presenteren, werkt Unseen samen met innovatieve instellingen en kunstenaars. De Onsite Projects van dit jaar omvatten onder andere een visuele presentatie van getalenteerde Nederlandse studenten van de Nederlandse Academies KABK, HKU en Rietveld.

De Living Room brengt creatives en influencers uit de hele wereld samen voor een driedaags programma van lezingen, interviews en paneldiscussies over hedendaagse fotografie.

foto: © Mohau Modisakeng - ZANJ, Video still, 2019

Dit jaar telt de Bookmarket meer dan 70 deelnemende internationale uitgevers en distributeurs. Op het programma staan meer dan zestig boeklanceringen en signeersessies, speciale boek-events en gesprekken met vooraanstaande figuren uit de fotoboekuitgeverij. Een hoogtepunt is de uitreiking van de Unseen Dummy Award, die uitzonderlijke fotografen uit de hele wereld de kans biedt om hun fotoboek te laten publiceren.

Naast het programma op het Westergasterrein biedt Unseen Amsterdam haar bezoekers, net als voorgaande jaren, een City Programme aan. Dit programma omvat een gevarieerde mix van tentoonstellingen en bezichtigingen in meer dan vijftien musea, galeries en projectruimten, allemaal in Amsterdam. Voor bezoekers van Unseen gelden extra kortingen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: