Bezoek onze nieuwe Fotokadoshop ...

Uitnodiging deelname Foto Opdrachten Amsterdam 2020

Jaarlijks financiert het Stadsarchief drie documentaire fotoseries. Fotografen worden uitgenodigd om vóór 1 mei 2020 een plan in te sturen voor een fotoproject over Amsterdam.

Sinds 1972 laat het Stadsarchief Amsterdam consequent en op artistiek niveau de stad, haar bewoners en allerlei stedelijke fenomenen vastleggen: fotografie als maatschappelijk betekenisvol medium om het tijdsbeeld op te tekenen en voor latere generaties te bewaren. Al meer dan 200 fotografen ontvingen een opdracht.

Isabella Rozendaal Foto Opdracht 2016 voor Stadsarchief Amsterdam, een varken en een hond bij brommer
foto: Isabella Rozendaal, Foto Opdracht 2016

Jaarlijks worden drie projecten met ieder € 10.000 gesubsidieerd. De resultaten (series van circa 20 afdrukken) worden toegevoegd aan de rijke collectie en zijn te zien op de Beeldbank van het Stadsarchief.

Het Stadsarchief roept professionele fotografen op om vóór 1 mei 2020 om 9.00 uur ‘s ochtends een projectopzet in te sturen. Deze omvat een korte inhoudelijke beschrijving, een (voorlopig) plan van uitvoering, een begroting en een curriculum vitae van maximaal één pagina. Het plan kenmerkt zich door professionaliteit en originaliteit.

Gelieve géén foto’s mee te sturen. Pas na een eerste selectie op basis van het schriftelijke plan volgt in de week van 11 tot 15 mei een uitnodiging om een portfolio in te leveren.

Inzendingen en informatie:
verwerving.saa@amsterdam.nl ter attentie van Jan de Klerk en onder vermelding van documentaire foto-opdrachten 2020

Uiterlijk vrijdag 26 juni 2020 zullen de geselecteerde fotografen voor de opdracht bekend worden gemaakt.

Bekijk ook de documentaire foto-opdrachten van 2019.

Bestel dit boek
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Zorg ervoor dat ons mailadres voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat: info@fotografie.nl

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: