Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Uitnodiging deelname Foto Opdrachten Amsterdam 2019

Jaarlijks subsidieert het Stadsarchief drie documentaire fotoseries. Fotografen worden uitgenodigd om vóór 1 mei 2019 een plan in te sturen voor een fotografisch project over Amsterdam.

Sinds 1972 laat het Stadsarchief Amsterdam consequent en op artistiek niveau de stad, haar bewoners en allerlei stedelijke fenomenen vastleggen: fotografie als maatschappelijk betekenisvol medium om het tijdsbeeld op te tekenen en voor latere generaties te bewaren. Al meer dan 200 fotografen ontvingen opdrachten.

foto van een gebouw op de Zuidas van Amsterdam in de mist
foto: © Raimond Wouda - Zuidas 2016-2017

Jaarlijks worden drie projecten met ieder ongeveer €10.000 gesubsidieerd. De resultaten (drie series van ieder circa twintig afdrukken) worden toegevoegd aan de rijke collectie Documentaire Foto-opdrachten van het Stadsarchief. Deze collectie, te zien in de Beeldbank van het Stadsarchief (beeldbank.amsterdam.nl) omvat inmiddels meer dan 6.500 opnames.

Fotografen worden uitgenodigd om vóór 1 mei 2019 om 9 uur ’s ochtends plannen in te sturen voor een fotografisch project over Amsterdam. 

De projectopzet omvat een korte inhoudelijke beschrijving, een (voorlopig) plan van uitvoering, een begroting en een curriculum vitae (indien per post alle in vijfvoud) en kenmerkt zich door professionaliteit en originaliteit.

Gelieve geen foto’s mee te sturen. Pas na een eerste selectie worden fotografen op basis van het schriftelijke plan uitgenodigd een portfolio in te leveren. In de week van 14-17 mei 2019 zal de eerste selectie van kandidaten bekend zijn en worden fotografen bericht.

De projectopzet kan per mail (in PDF of MS-Word) of per post worden opgestuurd naar:

Stadsarchief Amsterdam
T.a.v. Jan de Klerk
Postbus 51140
1007 EC Amsterdam

Per e-mail: verwerving@stadsarchief.amsterdam.nl
Graag onder vermelding van: documentaire foto-opdrachten 2019
Voor inlichtingen: de heer Jan de Klerk, Jan.Klerk@amsterdam.nl

Uiterlijk 28 juni 2019 zullen de geselecteerde fotografen voor de opdracht bekend worden gemaakt.

Lees meer over de documentaire foto-opdrachten van 2018.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: