Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Uitnodiging deelname Foto Opdrachten Amsterdam 2018

Museumplein Marc Faasse
foto: © Marc Faasse - Museumplein

Sinds 1972 laat het Stadsarchief Amsterdam consequent en op artistiek niveau de stad, haar bewoners en allerlei stedelijke fenomenen vastleggen: fotografie als maatschappelijk betekenisvol medium om het tijdsbeeld op te tekenen en voor latere generaties te bewaren. Al meer dan 200 fotografen ontvingen opdrachten.

Jaarlijks worden drie projecten met ieder ongeveer €10.000 gesubsidieerd. De resultaten (drie series van ieder circa twintig afdrukken) worden toegevoegd aan de rijke collectie Documentaire Foto-opdrachten van het Stadsarchief. Deze collectie, te zien in de Beeldbank van het Stadsarchief (beeldbank.amsterdam.nl) omvat inmiddels meer dan 6.000 opnames.

foto: © Isabella Rozendaal - Animalia
foto: © Isabella Rozendaal - Animalia

Fotografen worden uitgenodigd om vóór 30 april 9 uur ’s ochtends plannen in te sturen voor een fotografisch project over Amsterdam. 

De projectopzet omvat een korte inhoudelijke beschrijving, een (voorlopig) plan van uitvoering, een begroting en een curriculum vitae (indien per post alle in vijfvoud) en kenmerkt zich door professionaliteit en originaliteit.

Gelieve geen foto’s mee te sturen. Pas na een eerste selectie worden fotografen op basis van het schriftelijke plan uitgenodigd een portfolio in te leveren.

De projectopzet kan per mail (in PDF of MS-Word) of per post worden opgestuurd naar:

Stadsarchief Amsterdam
T.a.v. mw. E.. Grabowsky
Postbus 51140
1007 EC Amsterdam

e. grabowsky@amsterdam.nl

Voor inlichtingen: mw. E. Grabowsky (e.grabowsky@amsterdam.nl; 020-2511743)

Uiterlijk 15 juni 2018 zullen de geselecteerde fotografen bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie: www.amsterdam.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: