Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Springwalk workshop smartphone-fotografie

Workshop smartphone-fotografie: springwalk, niet kieken, maar kijken

De camera’s in smartphones worden elk jaar een stuk beter, maar dat wil niet zeggen dat mensen er ook steeds betere foto’s mee maken. Sterker nog: het kiekjesgehalte stijgt alleen maar. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vinden National Geographic-fotograaf Jeroen Swolfs en smartphone-fotografie-blogger Gerard Voshaar.

Hoe? Met een Springwalk: een workshop smartphone-fotografie in Amsterdam. In 4,5 uur kicken deelnemers af van het kiekjes maken, en leren ze ‘fotografisch kijken’ en de fijne fotokneepjes van hun smartphone-camera. Om zichzelf aan het eind te verrassen: “Ik wist niet dat je zo’n mooie foto kon maken met een smartphone!” De Springwalk vindt plaats op zondag 16 april.

foto: © Sabina Fratila

De workshop start met een presentatie van Jeroen Swolfs over belangrijke camerafuncties, belichting, scherpstelling en compositie, en over de basis van straatfotografie.

Daarna gaan deelnemers foto-opdrachten uitvoeren in de binnenstad van Amsterdam op basis van een app op hun telefoon. De app wijst de route langs mooie plekjes van de stad en presenteert op strategische locaties een video met een foto-opdracht. Jeroen Swolfs en Gerard Voshaar lopen mee om deelnemers actief te begeleiden, tips te geven en vragen te beantwoorden.

Aan het eind van de Springwalk komen de deelnemers terug bij het beginpunt en leveren hun beste foto in, net zoals bij Het Perfecte Plaatje op tv. Daarna volgt een bespreking van ieders ‘beste foto’ die minstens zo leerzaam is als de lentewandeling zelf.

Uit de beste foto’s wordt de winnaar van de dag gekozen. Natuurlijk gaan de deelnemers met een pakket nieuwe fotovaardigheden naar huis, maar de winnaar ontvangt een extra cadeau: het prachtige, 436 pagina’s tellende boek Streets of the World van Jeroen Swolfs.

De Springwalk vindt plaats op zondag 16 april 2023. Meer weten over het hoe, wat en wanneer? Kijk dan op smartzine.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: