Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony A9

Sony A9 full-frame camera

Sony heeft vandaag de A9 full-frame camera geïntroduceerd, een zeer snelle camera met CMOS-sensor met een resolutie van 24,2 MP.

Sony A9

De Sony A9 biedt supersnel continu fotograferen zonder black-outs tot 20 fps, 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde, een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en nog veel meer. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de 35-mm full-frame gestapelde Exmor RS CMOS-sensor, waarmee gegevens 20x sneller kunnen worden opgeslagen en wordt gecombineerd met een nieuw scherpstelsysteem dat een fasedetectie met 693 AF-punten biedt.

De nieuwe Sony A9 heeft ook een trillingsvrije, elektronische en geluidloze sluiter tegen vervorming zonder mechanisch spiegel- of sluitergeluid. 

Dubbele levensduur batterij

Ook goed nieuws is de nieuwe Z-batterij die ongeveer 2,2x meer capaciteit biedt dan W-batterijen en dat de camera is voorzien van twee sleuven voor SD-mediakaarten. 

Snel

Een grotere buffer voor continu fotograferen op een indrukwekkende snelheid van 20 fps met continue AF/AE-tracking voor maximaal 362 JPEG- of 241 RAW-beelden. Het Fast Hybrid AF-systeem werkt circa 25% sneller dan de A7R II zodat snelbewegende objecten nog beter worden vastgelegd.

Sony A9
De camera heeft een aanrakingsgevoelig lcd-scherm aan de achterkant van de camera waardoor het mogelijk is om het gewenste scherpstelpunt te selecteren of wijzigen.

ISO

De 24,2 MP full-frame back-illuminated stacked CMOS-sensor zorgt ervoor dat er een maximale hoeveelheid licht kan worden opvangen om levensechte beelden te produceren. De sensor zorgt voor het uitgebreide ISO-bereik van 100–51.200, uitbreidbaar naar 50–204.800.

Sony A9

De A9 heeft een Ethernet-poort waarmee fotobestanden handig kunnen worden overgedragen naar een specifieke FTP-server. Verder is er een sync-aansluiting, waarmee externe flitsers en kabels direct kunnen worden aangesloten voor synchroon flitsen.

4K-video

De A9 is tevens zeer geschikt voor 4K (3.840 x 2.160p) video-opnamen over de gehele breedte van de full-frame beeldsensor.

De camera kan in Full HD op 120 fps in maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden gecontroleerd en eventueel bewerkt in 4x of 5x Full HD slowmotion.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sony A9 wordt vanaf juni 2017 verkocht in de Benelux voor een prijs van ca. €5.300,=.

Belangrijkste kenmerken

  • De eerste full-frame stacked CMOS-sensor met een resolutie van 24,2 MP
  • Continu fotograferen zonder blackout tot wel 20 fps voor maximaal 241 RAW/362 JPEG-afbeeldingen
  • Geluidloos en trillingvrij fotograferen bij sluitertijden tot 1/32.000 sec
  • Brandpuntsvlakfasedetectie-AF-systeem met 693 AF-punten en 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde
  • Professionele functies zoals een ethernet-poort voor bestandsoverdracht, twee sleuven voor SD-kaarten en een langere batterijlevensduur
  • Vijf-assige in-body beeldstabilisatie met 5,0 stops compensatie
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: