Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Punk Love

Punk Love. De foto’s van Susie J. Horgan van hardcore-legendes als Minor Threat, S.O.A. en Teen Idles

Intiem en authentiek. Dan beslissend en iconisch. De foto’s van Susie J. Horgan van hardcore-legendes als Minor Threat, S.O.A. en Teen Idles weerspiegelen de lol, eerlijkheid en integriteit van een beweging die niet zelden door de fatsoenlijke burgerij werd gekwalificeerd als agressief, asociaal en immoreel.

coverfoto van boek Punk Love

Herfst, 1980, Washington D.C. Susie J. Horgan bevindt zich in het eerste semester van haar fotografiestudie en verdient wat bij in een ijswinkel, waar ze ene Henry Rollins en Ian MacKaye als collega’s mag begroeten. Het klikt. Zowel Rollins en MacKaye zetten in die periode de eerste stappen op het punkpodium en nodigen Horgan derhalve uit om tijdens hun explosieve en energieke hardcoreoptredens de fotografie voor haar rekening te nemen - ‘She was as new to photography as we were to music’, blikt Rollins in de begeleidende teksten terug.

De foto’s – altijd ongepubliceerd gebleven en nu opgenomen in Punk Love - ademen betrokkenheid en vertrouwen, en gunnen de kijker een unieke blik in de ondergrondse van de muziek, waar geëngageerde rebellen op geheel eigen wijze hun vergaderingen houden. Beelden die zijn duidelijk geschoten door een bevriend iemand die niet minder dan het publiek de muziek viert en geniet van de heersende samenhorigheidsgevoel. 

Met het schrijven van de geschiedenis van de punk zijn de (ongepubliceerde) foto’s van onbetaalbare waarde, zeker nu Rollins en MacKaye gelden als invloedrijke aanvoerders van de Amerikaanse punkbeweging. Immers, anchorman en poëet Rollins baarde in de jaren tachtig opzien als de laaiende frontman van punkpioniers S.O.A. en de Californische hardcoreband Black Flag, terwijl MacKaye het gezicht wordt van de legendarische band Minor Treat en ook verantwoordelijk is voor het striemende geluid van Fugazi, ooit de fab four van de underground genoemd.

Punk Love - Susie J. Horgan
Pagina’s: 112

Prijs: € 22,84
Uitgever: Universe
ISBN: 9780789315410

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
gewaardeerde partners: