Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Praktijkboek Wildlifefotografie

Het Praktijkboek Wildlifefotografie is het vijfde deel in de succesvolle reeks praktijkboeken fotografie van Uitgeverij Birdpix.

coverfoto van Praktijkboek Wildlifefotografie

Wildlifefotografie associëren veel mensen met Afrika: brullende leeuwen en imposante olifanten. Maar dicht bij huis is genoeg te beleven: wat dacht je van het gekletter van de geweien van bronstige edelherten, boksende hazen in de voorjaarswei of indrukwekkende knaagsporen van een bever? Oog in oog met een wild zwijn, een das, een beer of eekhoorntje... welke fotograaf droomt daar niet van?

Van alle dieren spreken zoogdieren het meest tot de verbeelding. De uitstraling van een vos, de oerkracht van een wisent, de glimlach van een zeehond en de kraaloogjes van een muis – we vallen er massaal voor. Maar de soorten die je zou kunnen fotograferen zijn meestal schuw en komen lokaal voor. Om je kansen op een goede foto te vergroten, is een goede voorbereiding nodig en een andere aanpak dan de overige disciplines binnen de natuurfotografie.

Hoe komen de prachtige foto's in boeken en tijdschriften tot stand? Hoe kun je zulke foto's zelf maken? In dit praktijkboek lees je alles over een goede voorbereiding, hoe je de dieren vindt, hoe je dichtbij komt en welke technieken je kunt gebruiken.

Na enkele hoofdstukken over apparatuur, voorbereiding, stijlen in wildlifefotografie en algemene adviezen hoe je zoogdieren benadert, wordt elk zoogdier afzonderlijk besproken, waarbij alle relevante informatie voor de natuurfotograaf bijeengebracht is.

En dan gaat het nog verder en krijg je antwoord op de vraag hoe je beelden kunt maken die zich onderscheiden van alles wat er al is gefotografeerd en hoe je een herkenbare stijl kunt ontwikkelen.

De auteurs van dit boek, stuk voor stuk zeer ervaren wildlifefotografen, geven al hun kennis en geheimen prijs.

Praktijkboek Wildlifefotografie
Pagina's: 192
Prijs: € 27,90 
Uitgever: Vrije Uitgevers
ISBN: 9789079588114

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: