Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Photographers on Photography

foto: © Dorothea Lange - The Road West, New Mexico, 1938
foto: © Dorothea Lange - The Road West, New Mexico, 1938

How the Masters See, Think and Shoot

Photographers on Photography is een uitgebreid overzicht van pioniers, originele denkers en invloedrijke fotografen uit verleden en heden die de fotografie belangrijk hebben gemaakt en dat nog steeds doen. Hoe benaderen zij hun vak en wat is voor hen van betekenis?

Een selectie van citaten, foto's en interviews onthult wat er in de hoofden van deze verzameling meesterfotografen omgaat. Deze gebundelde standpunten geven stof tot nadenken en een beter inzicht in het medium.

foto: © Todd Hido - Untitled #6405-8, 2007, vaag landschap met boom
foto: © Todd Hido - Untitled #6405-8, 2007

Het boek is onderdeel van de serie Lees dit als je topfoto's wilt maken. Tot nu toe belichtte deze de technische aspecten van fotografie, maar deze nieuwe editie heeft een meer filosofische benadering.

Uiteenlopende meningen vanuit persoonlijk of praktisch oogpunt, esoterisch of verhelderend. Verschillende geluiden vanuit allerlei genres die het actuele reflecteren, vermengd met de tijdloze uitlatingen van oudere meesters.

De structuur van het boek is gebaseerd op gevoel in plaats van op chronologie of alfabet, Bladerend van de ene fotograaf naar de volgende ontdek je kleine connecties of juist tegenstellingen, waardoor er een verbinding ontstaat tussen de verschillende opvattingen.

'There are no rules. But sometimes you need parameters.' - Todd Hido

Henry Carroll heeft fotografie gestudeerd aan de Royal College of Art. Met zijn duidelijke, jargonvrije didactische stijl heeft hij de digitale fotografie voor iedereen begrijpelijk gemaakt en duizenden geïnspireerd om creatief te worden met hun camera.

Photographers on Photography - Henry Carroll
Pagina's: 128
Prijs: € 14,99
Uitgever: Laurence King Publishing
ISBN: 9781786273185

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: