Bezoek onze nieuwe Fotokadoshop ...

Photo020: De Toekomst van de Fotografie

Datum: 12 september 2019
Tijd: 19:00 uur - 22:00 uur - later
Geschikt voor: Iedereen
Prijs: € 45,00 incl. pauzedrankjes
Lokatie: Theater & Café Restaurant Vrijburcht
Plaats: Amsterdam IJburg

Een interactief college over de rol van fotografie in de nabije toekomst

Ansel Adams: “My favorite photograph is the one I’m going to take tomorrow”
Welke invloed heeft de digitale revolutie op het medium fotografie en wat is de rol van fotografie in de beeldcultuur van onze toekomst?

Dit interactief college begint met een inleiding over de toekomst van de fotografie. We kijken eerst naar het verleden, want ook het denken over de toekomst heeft een geschiedenis. Daarna gaan we met trendvoorspellers als inspiratiebron het gesprek aan over mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

Fox Talbot zei in 1839 dat de grenzen van fotografie op dat moment niet vast te stellen waren en in 2016 meldde de New Yorker: “In the future, we will photograph everything and look at nothing”. Tegelijkertijd is fotografie in de media en als middel van individuele expressie het meest gebruikte medium ooit.

Persbeeld voor Photo020 van camera's

Hoe ziet fotografie er over tien jaar uit? Welk gevolg heeft de digitale revolutie voor de taak van de fotograaf? En is de huidige snapshot cultuur een bedreiging voor professionele fotografie of heeft de opmars van visuele communicatie juist een positief effect?

De vraag of er grenzen zijn aan fotografie en of de fotografie in haar tegenwoordige vorm zal blijven bestaan, is binnen de huidige beeldcultuur de razendsnelle technologische vooruitgang dan ook meer dan interessant. Dit college geeft niet alleen inzicht in de rol van fotografie door de tijd heen, maar biedt tevens ruimte en gelegenheid voor discussie over haar toekomst.

Het interactieve college De Toekomst van de Fotografie wordt gegeven door Tom Meerman en is een logisch vervolg op de succesvolle 3-delige college-reeks De geschiedenis van de Fotografie.

Programma:

19:00 Zaal open
19:30-20:30 Introductie: verschillende invalshoeken van kijken naar de toekomst in het verleden en het heden.
20:30-20:45 Pauze inclusief koffie/thee/fris
21:45-22:00 Bespreking van korte en langere termijnvisies en discussie over de toekomst
22:00-later De toekomst die het ons zal leren ; )

Lees meer op de website van Photo020.

Bestel dit boek
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: