Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Oproep 25e Noorderlicht Fotomanifestatie

Voor de 25e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie worden fotografen, verwante kunstenaars (video, digitale media) en curatoren uitgenodigd om projecten voor te stellen. Met het thema IN VIVO gaat Noorderlicht in op onze dubbelzinnige relatie met de natuur. In en om Museum Belvédère in Heerenveen wordt fotografische kunst gepresenteerd van een confronterende schoonheid, beelden die zich laten inspireren door een rijke traditie van natuurbeleving.

foto: © Catherine Nelson, uit de serie 'Unstill Life'
foto: © Catherine Nelson, uit de serie 'Unstill Life'

IN VIVO wordt een hedendaags driedimensionaal natuuralbum met een twist, dat duidelijk maakt hoe zeer onze oprecht liefdevolle natuurbeleving wordt geregisseerd door de sociale en culturele constructies die erachter verscholen gaan. Noorderlicht wil de bezoeker met IN VIVO bewuster maken van het feit dat de objecten van die beleving, van intieme achtertuinen tot verre natuurgebieden, ingrijpend door ons zijn beïnvloed of zelfs uit het niets gecreëerd. 

Het thema daagt uit en laat de beschouwer op een andere, gelaagde manier kijken naar het levende experiment dat wij natuur noemen. 

De Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2018 vindt van 23 juni tot en met 23 september plaats.
Samen met partnerorganisaties wordt dan een overkoepelend multidisciplinair project gecreëerd met actuele fotografie, andere beeldende kunsten en muziek.

Meer info op Noorderlicht.com.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: