Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Open Call Rotterdam Photo 2020

Rotterdam Photo - de vijfde editie - zoekt fotografen die hun werk willen presenteren aan een divers publiek op het festival van 6 tot en met 9 februari 2020. Tijdens Art Rotterdam is de Kop van Zuid een ware ‘fotografiehub’ met het scheepscontainer-dorp op het Deliplein als middelpunt. Met de geselecteerde fotografen uit de open call, gecureerde tentoonstellingen en een randprogramma van workshops en talks presenteert Rotterdam Photo een hedendaags beeld van fotografie rondom het thema Transitions.

Rotterdam Photo toont fotografie op laagdrempelige wijze in scheepscontainers op het Deliplein, als tegenhanger van de spreekwoordelijke ‘white cube’. Een plek die tijdens de Art Rotterdam Week vier dagen lang fotografie ademt, omringd door muzikale performances, foodtrucks en horeca. De editie van Rotterdam Photo 2019 trok ruim 5.000 bezoekers.

foto van Annick van Santen, mensen op straat bij promotiekubus Rotterdam Photo 2019
foto: Annick van Santen - Rotterdam Photo 2019

Talentvolle fotografen, kunststudenten en onafhankelijke fotocollectieven kunnen zich tot 10 november 2019 aanmelden via www.rotterdamphotofestival.com. Uit alle aanmeldingen selecteert een commissie de fotografen om te exposeren in scheepscontainers op het Deliplein en andere in-het-oog-springende plekken in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Als je bent geselecteerd, krijg je een zeecontainer toegewezen die beschikbaar wordt gesteld tegen een non-profit prijs. We willen hiermee onafhankelijke fotografen een kans bieden werk te tonen tijdens de levendige Art Rotterdam Week.

Thema: Transitions

De wereld is op een historisch kantelpunt geraakt: kijk naar de opkomst van het populisme, Brexit, het Trump-tijdperk en alle (humanitaire) crises die daaruit voortkomen. De nabije toekomst is onzeker. Deze crises, of liever transities, vormen de rode draad in de komende editie van Rotterdam Photo 2020. Transities als processen of periodes van verandering van de ene staat of toestand naar de andere, roepen op tot reflectie. In onze maatschappij zijn allerlei transities gaande, van gendertransities tot de energietransitie. Deze transities zijn geen losstaande fenomenen, maar zijn juist onlosmakelijk met elkaar verbonden en verweven. Maar, zoals hoogleraar duurzaamheid Jan Rotmans betoogt, leven we niet in een tijd van transities maar in een transitie van tijdperk. De wereld lijkt steeds meer te veranderen in een totaalsysteem waarin alles van al het andere afhangt.

Fotografen worden uitgenodigd werk in te dienen dat aansluit bij dit thema. Rotterdam Photo wil zoveel mogelijk gevarieerd werk laten zien van visuele vertellers van over heel de wereld die zich bezighouden met multidisciplinaire methodes, om zo duiding te geven aan de complexe gelaagdheid van het hedendaagse én het medium fotografie.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: