Open Call Fotofestival Schiedam

Fotofestival Schiedam is een jaarlijks terugkerende fotomanifestatie waar ontwikkelingen binnen de fotografie worden getoond aan de hand van een actueel thema. Van 18 tot en met 28 oktober 2018 vindt de zesde editie van het festival plaats. Het festival roept fotografen en andere beeldprofessionals die fotografie gebruiken op, om bestaand werk of voorstellen in te dienen aan de hand van het thema van dit jaar: Re: Search.

De Open Call is dit jaar niet exclusief voor het fotografische veld of de kunstwereld. Onderzoekers, activisten, kunstenaars en studenten uit andere maatschappelijke en wetenschappelijke disciplines kunnen ook beeldmateriaal, dat onderdeel is van hun onderzoek of werkproces, indienen.

Fotofestival Schiedam, open call

Er wordt een breed scala aan genres en werk overwogen, variërend van: lange termijn fotojournalistiek en documentaire, bewegend en stil, multimediaal werk & collages, VR, internetprojecten, archiefbeeld en collecties, installaties, wetenschappelijk beeld, visualisaties  en publicaties.

Fotofestival Schiedam heeft een specifieke focus op hoe fotografie wordt gepresenteerd buiten de white cube en hoe het werk interacteert  met de diverse en historische locaties die Schiedam te bieden heeft; van windmolens tot lege winkels en van oude cinema’s tot de openbare ruimte.

Aanmelden

Upload via het formulier op de website van Fotofestival Schiedam vóór 1 augustus a.s. de benodigde gegevens.

Bestel dit boek
Ontdek meer