Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Oer - de kracht van kijken

Het kunstboek Oer - de kracht van kijken van buitenfotograaf Martin Kers en onderwaterfotograaf Willem Kolvoort laat details zien van de Nederlandse natuur om de hoek. Natuur die iedereen kan waarnemen door goed te kijken.

Oer gaat over de schoonheid van uitkomende rietstengels, waarvan Martin Kers vertelt dat je de grond voelt trillen als de stengels beginnen te groeien.

Oer gaat over stenen langs rivieroevers, over slootjes met twintig miljoen wimperdiertjes op één foto, over de wonderlijke vreemde vormen van zoetwatersponzen, maar ook over gewoon kroos. Oer laat foto’s zien van de natuur als vormgever van grassen, mossen en boomschors.

De foto’s zijn op een speciale manier vormgegeven en alle pagina’s zijn voorzien van korte informatie over wat we zien, anders zouden we nog de helft niet waarnemen.

Martin Kers (1944) is een bekend buiten- en landschapsfotograaf die reeds vele plekken in Nederland op een verrassende manier heeft weten vast te leggen. Jaren geleden liet Kers zijn oog vallen op de natuur die voor iedereen dichtbij is, maar niet direct opvalt. Het idee voor dit boek was geboren.

foto: Willem Kolvoort

Willem Kolvoort (1937) heeft overal ter wereld zijn unieke onderwaterfoto’s gemaakt. Zoals van de koraalriffen in de tropische zeeën, de potvissen in de Atlantische Oceaan, de sponzen en vlokreeften in het Baikalmeer en de beloega’s in de Witte Zee.

Na al zijn reizen bleek zijn werkelijke passie fotografie in ons Nederlandse zoetwater te zijn. Hier duikt hij onder in plassen en rivieren, in beekjes en slootjes, laat de modder bezinken en maakt met veel oog voor detail zijn stijlvolle opnamen.

Naast de foto’s bevat Oer verhalen van bekende auteurs, die op aanstekelijke wijze over hun alledaagse ‘oergevoel’ vertellen.

Oer - de kracht van kijken - Martin Kers & Willem Kolvoort
Pagina's: 176
Prijs: € 39,95
Uitgever: Thieme Art
ISBN: 9789078964193

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: