Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuw foto- en muziekevenement in Delft

de Lijm & Cultuur ArtWave

Van 24 mei tot en met 5 juni is het Lijm en Cultuur-terrein in Delft het centrum voor een nieuw foto- en muziekevenement, de Lijm & Cultuur ArtWave. Het is het eerste muziek- en foto-experiment dat de Stichting L&C Labs samen met Music Inspired Art organiseert.

Op het programma staan drie grote muziekfototentoonstellingen, een eendaags jazzfestival, concerten, filmvoorstellingen, lezingen, en portfolioreviews.

foto: Baron Wolman - Janis Joplin San Fransisco 1968
foto: Baron Wolman - Janis Joplin San Fransisco 1968

Centraal in de programmering staan de drie muziekfototentoonstellingen die alle dagen geopend zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling The Golden Jazz Era laat zwartwit-beelden zien van beroemde fotografen als William Gottlieb, Francis Wolff (Blue Note, het dit jaar 80 jaar oude record label), Susanne Schapowalow en de Nederlandse fotograaf Ton van Wageningen.

In De Club van 27 zijn foto’s verzameld van artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden zijn zoals Jim Morrison, Jimi Hendrix, Kurt Cobain en, recenter, Amy Winehouse. Naast bekende buitenlandse fotografen zijn in deze tentoonstelling ook Rob Verhorst, Paul Bergen en Andreas Terlaak vertegenwoordigd.

De derde tentoonstelling bevat het beste werk van amateurs dat via fotoclubs en via uploads van fotografen aangeboden wordt. De titel van deze tentoonstelling is So intense en na een selectie worden de mooiste veertig beelden geëxposeerd.

Muziekfotowedstrijd

Op 1 juni treedt om 20.30 uur de Amerikaanse trombonist Joseph Bowie op met zijn bluesformatie Joey Blu & BlueZbone. Dit optreden is het middelpunt van de Music Photo Lab fotowedstrijd. In plaats van het verbieden van het maken van foto’s wordt het publiek gevraagd een origineel beeld te maken tijdens dit optreden en het te uploaden naar de facebookpagina van het festival. Een jury van professionele muziekfotografen kiest de winnaar die op 5 juni tijdens het slotfeest bekend gemaakt wordt. Voor de winnaar ligt een compactcamera klaar.

Dit eerste muziek/fotofestival van Delft is een experiment om te zien of een breed muziekfotofestival bestaansrecht heeft in Nederland. Het Lijm en Cultuur-terrein leent zich voor een grootschaliger evenement waar fotografen en muziek- en kunstliefhebbers elkaar ontmoeten.

Meer info op www.lijmencultuur.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: