Bezoek onze nieuwe Fotokadoshop ...

Masterclass: van Doka tot Digi, geschiedenis van de fotografie, deel 2

Datum: 18 april 2019
Tijd: 19:00 uur - 22:00 uur
Geschikt voor: Iedereen
Prijs: € 45,00 / studenten betalen € 25,00
Lokatie: Theater & Café Restaurant Vrijburcht
Plaats: Amsterdam IJburg

Masterclass door Tom Meerman

Deel 2: Van Stieglitz tot Capa. Van de uitvinding tot het persoonlijk uitdrukkingsmiddel en de professionele aanpak.

In het tijdschrift Camerawork dat Alfred Stieglitz in 1903 op de markt bracht was één ding duidelijk: fotografie behoorde gezien te worden als een kunstvorm. Hij zorgde ervoor dat ook musea zich gingen verdiepen in het fotografische beeld.

flyerfoto voor Masterclass fotografie bij Photo020, deel 2

Hele volksstammen en grote legerscharen onderzochten de mogelijkheden om met fotografie de massa’s te bereiken. Toen in de twintiger jaren de kranten en tijdschriften foto’s gingen afdrukken ontstonden er nieuwe beroepen; dat van modefotograaf en journalist.

De oorlogen boden voer voor de bladenkoper. Door de grote oplagen van tijdschriften werd fotografie een massa-medium. Robert Capa was ooggetuige van belangrijke momenten op de slagvelden. Hij streed voor eerlijke fotografie waar de maker de baas moest blijven over de boodschap.

Tom Meerman

Gaf les op de AKI en is schrijver van de vijf-delige reeks Fotografie als Taal. Hij is ervaren als fotograaf, docent, boeksamensteller en projectleider. Hij schrijft columns over fotografie in dagblad De Gelderlander en is dit jaar gastcurator bij 033Fotostad Amersfoort. Ook was hij jurylid voor o.a. P3x, Parijs, en Shanghai International Photographic Art Exhibition.

Drie colleges

In drie colleges ontdek je hoe stroming en stijlen elkaar opvolgden. Je ontdekt niet alleen hoe grote voorbeelden uit het vakgebied hun keuzes maakten maar je leert inzien hoe ook je eigen ontwikkeling langs gelijksoortige dilemma’s verloopt. De colleges behandelen de periodes 1839-1900, 1900-1950 en 1950-heden en zijn los van elkaar te volgen.

Deel 3: 2 mei 2019 / Van Irving Penn tot David LaChapelle


Meer info en aanmelden via Photo020.

Bestel dit boek
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: