Masterclass Naaktfotografie

Datum: 25 januari 2020
Tijd: 10:00 uur - 18:00 uur
Geschikt voor: amateur, gevorderde en professionele fotografen
Prijs: € 200,00
Lokatie: Studio 34X
Plaats: Almere

Barend Houtsmuller organiseert op zaterdag 25 januari 2020 een Masterclass Naaktfotografie. Gezien de enorme belangstelling naar aanleiding van de uitzending Het Perfecte Plaatje wordt deze masterclass herhaald in januari 2020.

Wil jij je verdiepen in artistieke naaktfotografie met een professioneel model in een professionele studio? De workshop is geschikt voor amateur, gevorderde en professionele fotografen die al enigszins vertrouwd zijn met de camera. Ervaring met naaktfotografie is geen vereiste.

Model bij spiegel door Barend Houtsmuller
foto: Barend Houtsmuller

Programma

Ochtendprogramma: 10.00-13.00u

De ochtend staat in het teken van voorbereiden. Heb je al eerder modellen gefotografeerd, neem dan wat werk mee, dat wordt gedurende de dag besproken.
We starten in de ochtend met voorbeelden uit het werk van Barend Houtsmuller en analyseren hoe een en ander tot stand is gekomen. We oefenen met het licht en achtergronden en een paspop. Gedurende de ochtend zullen verschillende lichtopstellingen gemaakt worden en krijg je volop gelegenheid om zelf te fotograferen en je voor te bereiden op de shoot met het model.

Studio 34 X beschikt over een uitgebreid assortiment lampen en light shapers van het merk Broncolor. De limbowand biedt meer dan genoeg ruimte voor onze creatieve masterclass.

Lunch: 13.00-14.00u

We verzorgen een eenvoudige lunch en laten wat broodjes komen. Heb je allergieën, geef dat dan van tevoren aan, dan kunnen we daar rekening mee houden. Gedurende de lunch voegt het model zich bij ons en kunnen we informeel kennismaken en de eerste plannen met haar bespreken.

Middagprogramma: 14.00-18.00u

Na de lunch gaan we meteen verder met ons model. Er zullen lichtopstellingen gemaakt worden die we in de ochtend uitgeprobeerd hebben en diverse poses met het model onderzocht worden. De werking van ‘lightshapers’ speelt een belangrijke rol bij artistieke naaktfotografie en dat wordt verder uitgewerkt deze middag.

Rond 17.30 laten we elkaar de resultaten zien.

Fotostudio

Aantal deelnemers

Om een sterke interactie tussen fotograaf en model te kunnen garanderen, wordt het maximum aantal deelnemers op acht gehouden. Dus veel persoonlijke aandacht. Zorg dat je er snel bij bent, want er zijn nu al vier aanmeldingen.

Eigen apparatuur

Neem een camera mee waarmee je diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen. Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Neem lenzen mee en zorg voor voldoende geheugen en een volle batterij. Een eigen flitser mag ook, maar we werken primair met studioflitsers. Als je wilt, neem dan ook attributen mee zoals hoeden, doeken, shawls, handschoenen, etc., Als je twijfelt over je spullen, neem dan eerst contact op.

Meer info via Barend Houtsmuller.

Aanmelden

De kosten bedragen € 200,00 per deelnemer.
Voor meer info en aanmelden e-mail naar: foto@houtsmuller.com

Bestel dit boek
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Zorg ervoor dat ons mailadres voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat: info@fotografie.nl

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: