Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Masterclass en lezing Carla van de Puttelaar

In het kader van de tentoonstelling '2 fotografen 1 camera' geeft Carla van de Puttelaar op 29 januari a.s. een lezing en op 4 februari a.s. een masterclass. De tentoonstelling die te zien is in de Centrale hal van het Stadsarchief Amsterdam, is verlengd tot en met 12 februari.

Lezing

2 fotografen 1 camera, portretten door Maria Austria en Carla van de Puttelaar
29 januari 2017 om 15.00 uur
In Stadsarchief, Vijzelstraat 32, Amsterdam
Toegang gratis
Voor meer info: www.maibeeldbank.nl/mai/tentoonstellingen.

foto van een tentoonstelling van foto's in een gebouw

Masterclass

Door het oog van de meester
Zaterdag 4 februari 2017, 13:00 - 16:00 uur
Maria Austria Instituut, Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam
Kosten: 75 euro p.p. inclusief koffie/thee/gebak en een digitale contactafdruk van de foto’s die met de Rolleiflex van Maria Austria worden gemaakt.
Aanmelden: info@maibeeldbank.nl

Carla van de Puttelaar is een meester in het vastleggen van mensen, hun gezicht, hun huid, hun karakter. Haar portretten doen denken aan historische schilderijen, maar zijn tegelijkertijd uiterst modern. In deze masterclass vertelt Van de Puttelaar over haar werk en werkwijze, haar inspiratiebronnen en werken met een ‘kader’, in dit geval de karakteristieken van de Rolleiflex.

foto van carla van de puttelaar die een foto maakt met een rolleiflex camera
foto: Amber Greuter | Carla van de Puttelaar met de camera van Maria Austria

Na de introductie kunnen de deelnemers zelf aan de slag. Ze doen dit met hun eigen camera én met de originele Rolleiflex waar Maria Austria mee heeft gewerkt. Iedereen krijgt namelijk de kans om zélf een portret met Austria’s camera te maken. Daarnaast zal Van de Puttelaar werk van deelnemers bespreken en tips geven.

De masterclass is het sluitstuk van de tentoonstelling 2 fotografen 1 camera, waarin werk van Maria Austria en Carla van de Puttelaar te zien is. Wat hen verbindt? De Rolleiflex van Austria, die in 2016 opnieuw door Van de Puttelaar ter hand genomen is. Zie voor meer informatie: www.maibeeldbank.nl/mai/over-mai.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: