Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Lytro Illum lichtveld camera nu verkrijgbaar

Lytro Illum lichtveld camera

Lytro kondigt vandaag de officiële beschikbaarheid van de Lytro Illum aan voor de Nederlandse markt. De Lytro Illum is een lichtveldcamera en softwareplatform, waarmee gebruikers de wereld om hen heen op een nieuwe manier kunnen portretteren.

De revolutionaire technologie van de Lytro Illum legt het zogenaamde lichtveld vast, inclusief de richting van het licht, waardoor er geen statische dwarsdoorsnede van de werkelijkheid wordt gemaakt, maar een interactief en driedimensionaal “levend beeld”.

Tot voor kort kon je lichtveldcamera's uitsluitend in wetenschappelijke laboratoria vinden, in de vorm van een ruimte vol camera's die aan een supercomputer waren gekoppeld. Lichtveldtechnologie biedt fotografen allerlei nieuwe mogelijkheden, zoals achteraf scherpstellen, het veranderen van perspectief of brandpuntsafstand en het bekijken van foto’s in 3D, allemaal nadat een opname is gemaakt.

foto van Lytro Illum lichtveld camera

De Illum is uitgerust met een 40-megaray lichtveldsensor, 8x optische zoom, een constant f / 2.0 diafragma en een hogesnelheidssluiter, waarmee bijna elk bewegend beeld kan worden stilgezet in de tijd. Na het vastleggen van het beeld kunnen fotografen beeldaspecten wijzigen die voorheen vaststonden, zoals de focus, tilt, perspectief en de velddiepte. Fotografie is niet langer eendimensionaal, maar strekt zich nu uit in elke dimensie.

Naast het aanpassen van beelden na de opname, kunnen gebruikers met het softwareplatform de beelden in 3D bekijken, animaties maken, foto’s exporteren naar veelgebruikte formats als JPEG en foto’s delen via het web of mobiele apparaten. De Lytro Illum is compatibel met populaire fotobewerkingssoftware, zoals Adobe Photoshop of Lightroom en Apple Aperture.

De Lytro Illum is nu verkrijgbaar tegen een aanbevolen verkoopprijs van € 1.599.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: