Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Lezing Carla Kogelman

© Carla Kogelman, foto uit de serie Ich bin Waldviertel
© Carla Kogelman, foto uit de serie Ich bin Waldviertel

Donderdag 15 november 2018 houdt fotografe Carla Kogelman (1961) bij Pennings Foundation een lezing over haar werk.

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de theaterindustrie ging Carla Kogelman naar de Fotoacademie Amsterdam, waar ze in 2011 afstudeerde met specialisatie documentaire, journalistiek en portret. Een maand na haar afstuderen won ze de Zilveren Camera met portretten van acteurs backstage.

Ze is gefascineerd door de backstage wereld van theater, film en sport en de eigenzinnige leefwereld van kinderen. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project Ich bin Waldviertel waarin ze de twee Oostenrijkse zusjes Hannah & Alena volgt, won ze twee keer (in 2014 en 2018) een prijs bij World Press Photo. In november 2018 komt haar boek Ich bin Waldviertel uit.

Galerie Pennings

Galerie Pennings hield in 1979 haar eerste expositie. Daarmee is zij de oudste, in fotografie gespecialiseerde galerie van Nederland. Er wordt fotografie getoond met de nadruk op autonoom werk.

In 2018 wordt met steun van Stichting Cultuur Eindhoven onder de naam Pennings Foundation een start gemaakt met een uitbreiding van activiteiten om uit te groeien tot een platform voor fotografie, videokunst en new media art.
Galerie Pennings / Pennings Foundation is gevestigd in het centrum van Eindhoven, op vijf minuten lopen van het Van Abbemuseum.

www.penningsfoundation.com

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: