Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Jimmy Nelson exposeert bij Rademakers Gallery

foto: © Jimmy Nelson - Only New

Rademakers Gallery in Amsterdam presenteert van 5 oktober tot en met 5 november a.s. het nieuwste werk van Jimmy Nelson. Met Only New laat de Brits-Nederlandse fotograaf kleurrijke portretten van inheemse volkeren zien die hij maakte voor zijn nieuwe boek, dat in het najaar van 2018 wordt gelanceerd.

‍foto: © Jimmy Nelson - Only New
‍foto: © Jimmy Nelson - Only New

Sinds 2016 heeft Jimmy Nelson zeven nieuwe reizen gemaakt. Dit is het begin van een tweede boek waarvoor hij vijfendertig unieke volkeren wil bezoeken. Van de Khanys rendierherders in het noorden van Siberië tot de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone en van de Laylap in Bhutan tot de Mundari in geïsoleerd Zuid-Soedan. Jimmy zal de volkeren niet alleen fotograferen, maar ook filmen en interviewen om hun cultureel erfgoed te vieren.

Jimmy Nelson reist al bijna acht jaar de wereld over om op de meest afgelegen plekken volkeren te fotograferen in hun pure schoonheid en culturele uiterlijke verschijningen. Hij wil vastleggen wat dreigt te verdwijnen. 

Met het project en boek Before They Pass Away wil de fotograaf niet alleen een visueel naslagwerk achterlaten voor toekomstige generaties, maar ook de mensen die hij gefotografeerd heeft zich laten realiseren hoe belangrijk hun cultuur is.

‍foto: © Jimmy Nelson - Only New
‍foto: © Jimmy Nelson - Only New

Jimmy Nelson (1967) fotografeert al dertig jaar. Sinds 1997 werkt hij ook in opdracht en fotografeert hij unieke culturen met een traditionele vijftig jaar oude plaatcamera. Met Before They Pass Away exposeert de fotograaf wereldwijd in musea en galeries. Daarnaast is zijn werk in meer dan duizend magazines gepubliceerd. 

Meer info bij Rademakers Gallery.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: