Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Jan Drost - Heer met camera

foto Jan Drost met camera

In 2008 stopte persfotograaf Jan Drost met beroepsmatig fotograferen. Jan ging met pensioen. Wat na het afscheid van Jan resteerde waren dozen vol foto's en negatieven. Ze geven gebeurtenissen in Zwolle gedurende tientallen jaren weer.

Tegelijk, door de lange periode die de foto's omvatten, schetsen de beelden de ontwikkeling van Zwolle vanaf de roerige jaren 60 van de vorige eeuw. De schat aan foto's verdient het voor het nageslacht bewaard te blijven.

De kwaliteit van camera's is toegenomen, de verlichting in sporthallen en voetbalstadions tegenwoordig enorm verbeterd. Sport fotograferen was een halve eeuw geleden verre van eenvoudig, meer een vak apart.

coverfoto Jan Drost - Heer met camera, isbn 9789491196492

Die worsteling met de (weers)omstandigheden, die het moeilijk maakten goede en scherpe foto's af te leveren, heeft Jan Drost helemaal meegemaakt: ''... In januari was het 's middags om vier uur al bijna donker, kon je met de films van 400 ASA niks meer doen.'', aldus Jan.

De verhalen die bij de foto's horen zijn nog niet in het geheugen weggezakt; veel mensen die ze beleefden zijn er nog. Maar het nu wel de tijd om beeld en verhaal vast te leggen.

Zo zijn de 100 meest bijzondere foto's nu samengebracht in een mooi, handzaam boek: toegankelijk ingedeeld op thema, zoals ’Voetbal’, ’Hoog bezoek’ en ’Acties en protesten’. Om bij het lezen en bekijken ervan de eigen herinneringen terug te halen en te verhalen.

Jan Drost - Heer met camera
Tekst: Adri van Drielen Steven ten Veen
Pagina's: 112
Prijs: € 22,50
Uitgever: Uitgeverij Waanders & de Kunst
ISBN: 9789491196492

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: