Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Het Romantische Landschap in fotografie

 in Noorderlicht de tentoonstelling Het Romantische Landschap

Momenteel wordt in Noorderlicht de tentoonstelling Het Romantische Landschap getoond, een interessante verzameling projecten van jonge fotografen die zich op een opvallende manier verhouden tot de wereld om hen heen.

De expositie neemt de huidige tentoonstelling in het Groninger Museum De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner als inspiratiebron en gaat uit van dezelfde thematische indeling die gebruikt is bij deze bijzondere verzameling landschapsschilders.

foto: © Laura Zwaneveld - from the series The land of mudflats, longing for coming home
foto: © Laura Zwaneveld - from the series The land of mudflats, longing for coming home

Noorderlicht | Huis van de Fotografie organiseert sinds 2011 de Northern Lights Masterclass, een internationaal educatief programma voor professionele fotografen. Enkele talenten uit dit programma komen naar voren in Het Romantische Landschap, naast projecten van andere veelbelovende Europese fotografen. Ze laten allen zien welke rol het landschap speelt in religie en religieuze tradities en voor persoonlijke en maatschappelijke identiteit, maar ook hoe het landschap als subliem beeld nog steeds leidend is in de beleving van de mens. 

foto: © Ekaterina Sevrouk - from the series I came as a stranger
foto: © Ekaterina Sevrouk - from the series I came as a stranger

Beide tentoonstellingen zijn autonoom, maar juist de thematische verbondenheid schept de mogelijkheid op een nieuwe manier om naar het land om ons heen te kijken en te zien welke invloed het heeft op onze maatschappij en identiteit.

Fotografen: Jeroen Toirkens, Laura Zwaneveld, Daimon Xanthopoulos, Fleur Olby, Paul Gaffney, Ekaterina Sevrouk.

Noorderlicht Fotogalerie
9 februari t/m 21 maart 2018
Woensdag t/m zondag geopend van 12 tot 18 uur
Toegang gratis.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: